Vučić obmanjuje građane: Nije tačno da od Đinđića niko nije pomislio da menja zakon o radu!

Premijer Srbije danas je izjavio da još od Zorana Đinđića niko nije ni pomislio da izmeni zakon o radu. Mi smo ovu njegovu tvrdnju proverili, i ustanovili da to i nije baš tako.

– Nemojte da smetnete s uma da je pre 12 godina bio jedan kratak pokušaj u vreme vlade Zorana Đinđića, to je trajalo dva i po meseca, povučen je zakon i više niko nije imao hrabrosti da to pitanje uopšte pokrene, a kamoli da nešto slično izgura do kraja – rekao je Vučić u razgovoru sa Savetom stranih investitora.

Međutim, na sajtu Skupštine Srbije jasno piše da je Zakon o radu donet 2005. godine, a svi znamo da je nekadašnji premijer Zoran Đinđić ubijen u martu 2003.

Samim tim, premijerova izjava da „niko tim zakonom nije hteo da se bavi zato što su svi brinuli samo o sebi, o političkim poenima, a nisu mislili o budućnosti Srbije”, ovim pada u vodu.

Nepravilnost uočio je i lider Nove stranke, koji se povodom ove premijerove izjave oglasio i na Twitteru.

 

 

Navikli smo da političari, iz koje god da su stranke, ne govore istinu. Međutim, nije nam jasno zbog čega današnja vlast obmanjuje javnost stvarima koje mogu lako i jednostavno da se provere?loading...