Vučić ponovo moli za dozvolu: Sledeći put ću ceo govor spremiti na francuskom, obećavam!

'Nismo trenutno u situaciji da uvodimo sankcije Rusiji, ali smo posvećeni evropskom putu. Kao mala zemlja i mali narod činimo sve da opstanemo i sačuvamo stabilnost kako Srbije, tako i regiona. Nadamo se da će problemi između Rusije i Ukrajine biti rešeni mirnim putem' rekao je Vučić.

Francuski premijer Manuel Vals doputovao je u Beograd, gde se na početku posete sastao sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Premijer Srbije Alksandar Vučić izjavio je danas, povodom posete premijera Francuske Manuela Valsa Srbiji, da očekuje mnogo više francuskih firmi na tržištu Srbiji gde je povoljna klima za investiranje.

– Očekujemo vas u mnogo većem broju, želimo da radimo i da vidimo konkretne reultate – kazao je Vučić na konferenciji za novinare koju je održao s francuskim premijerom.

On je Valsa, kao i Putina na vojnoj paradi, zamolio da govori na svom jeziku.

– Da ne bih napravio grešku, pričaću na srpskom, a sledeći govor spremiću ceo na francuskom jeziku – rekao je Vučić, a onda odgovorio na pitanje svog francuskog kolege o odnosu Srbije sa Ukrajinom.

– Nemamo dvostruku politiku, mislimo da naši evropski partneri dobro razumeju politiku Srbije. Nismo trenutno u situaciji da uvodimo sankcije Rusiji, ali smo posvećeni evropskom putu. Kao mala zemlja i mali narod činimo sve da opstanemo i sačuvamo stabilnost kako Srbije, tako i regiona. Nadamo se da će problemi između Rusije i Ukrajine biti rešeni mirnim putem – rekao je Vučić.

Francuskog premijera su pored Vučića dočekali i gradonačlenik Beograda Siniša Mali i deset ministara u Vladi Srbije. Predviđeno je i potpisivanje više sporazuma, a zatim konferencija za štampu.

Uoči dolaska u Beograd, Vals je rekao u intervjuu za „Politiku” da Francuska želi da starom prijateljstvu sa Srbijom udahne novu mladost i novu snagu na svim planovima, uključujući i ekonomski, na kojem ta zemlja, kako je ocenio, nije dovoljno prisutna.