Vučić ponovo obećava: 2016. godine će sve biti bolje!

Upitan zašto će se iz državnog budžeta izdavajati više novca za političke partije, Vučić je odgovorio da je to zbog zakona iz 2011. godine koji je donela Demokratska stranka i naglasio da će on biti
promenjen ali da od svih drugih zakona koji su donošeni i menjani, nije još stigao na red.

Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da će ekonomski rast Srbije u 2016. godini biti jedan od najvećih u Evropi a da se značajan porast očekuje već sledeće godine.

– Neće se nikad u ovoj zemlji živeti kao bubreg u loju kao što su govorili neki pre mene ali će ekonomija biti neuporedivo bolja i zdravija – kazao je Vučić na obeležavanju šeste godine postojanja SNS-a.

On je kazao da je ekonomski rast u 2013. godini iznosio 2,5 odsto, što je prema njegovim rečima, “više nego u prethodnih deset godina” dok je nezaposlenost smanjena za 46.588 osoba.

Premijer je izrazio razumevanje za štrajk prosvetnih radnika dodavši da su mere fiskalne konsolidacije vlade na čijem je čelu, dobile pohvale od zapadnih država i da mu je na njima čestitao predsednik Rusije Vladimir Putin.

– Odgovorniji smo i od nekih baltičkih zemalja – rekao je premijer. Upitan zašto će se iz državnog budžeta izdavajati više novca za političke partije, Vučić je odgovorio da je to zbog zakona iz 2011. godine koji je donela Demokratska stranka i naglasio da će on biti
promenjen ali da od svih drugih zakona koji su donošeni i menjani, nije još stigao na red.

Na pitanje koliko je koštalo održavanje vojne parade povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, Vučić je rekao da ne zna ali da je iznos bio “minimalan”.

– Mislim da nas je više koštala jedna druga parada ali i ona je naša obaveza – rekao je Vučić.

 loading...