Vučić prelomio: Beko novi direktor ‘Železnica Srbije’?!

poznati biznismen i nekadašnji ministar u vladi mirka Marjanovića Milan beko biće novi direktor 'Železnica Srbije', pišu Naše novine.

Sagovornik Naših novina tvrdi da je o Bekovom imenovanju na ovu funkciju odlučeno u kabinetu premijera posle nekoliko razgovora koje su Aleksandar Vučić i Beko imali u poslednjih mesec dana.

– Ideja da uspešni domaći privrednici preuzmu neka od problematičnih državnih preduzeća rodila se na sastanku premijera sa kremom srpskog biznisa u klubu „Privrednik” početkom jula. Tada je Vučić rekao da je situacija u državnim preduzećima neizdrživa i da će pre uvođenja mera konsolidacije morati da se promeni „bolesno stanje u javnim preduzećima uključujući i to preduzeće”. Iako je u igri za direktora bio i vlasnik „MK grupe” Miodrag Kostić Kole, koji se sam nudio za to mesto, izbor je na kraju pao na Milana Beka. on je krajem prošle nedelje prihvatio ponudu premijera. Beko veruje da će zahvaljujući bogatom poslovnom iskustvu postaviti to preduzeće na noge – tvrdi izvor naših.

Podsetimo, sredinom jula premijer VUčić je izjavio da je članovima kluba „Privrednik” među kojima i Miodragu Kostiću i Milanu Beku ponudio da upravljaju „Železnicama Srbije”, ali da od njih nije dobio odgovor.