Vučić: Sav novac od prodaje Telekoma ide u investicije

Vlada Srbije novac od prodaje Telekoma Srbije neće koristiti za pokrivanje budžetskog deficita već za investicije i privredni rast, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

On je na konferenciji za novinare rekao da Vlada Srbije očekuje da će za Telekom Srbije dobiti dramatično veću cenu nego što je to bilo prilikom pokušaja prodaje 2011. godine.

Vučić je naglasio da će se taj novac koristiti za vraćanje starih nepovoljnih kredita i investicije.

– Ni dinar od Telekoma neće završiti u budžetu. Polovinu novca daćemo direktno u investicione projekte –  rekao je Vučić.

On je kao jedan od projekata koji će se finanisati novcem od prodaje Telekoma Srbije naveo modernizaciju pruge Beograd-Budimpešta, i to dela od 108 kilometara između Novog Sada i granice sa Mađarskom, koji će se raditi u saradnji sa Kinezima.

– Nema više problema oko finansijskog modela. Mi to možemo da platimo živim novcem da platimo kešom jer želima povećanje investicija i rast privrede – rekao je Vučić.

Pokušaj prodaje 51 odsto akcija Telekoma Srbija propao je u maju 2011. godine, pošto je jedinu ponudu na tender od maksimalno 950 miliona evra za akcija dostavio Telekom Austrije, a minimalna cena koju je Vlada tražila bila je 1,4 milijarde evra.