Vučić: ‘Stefanovićev rad nije plagijat, ali nije ni genijalno delo’

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da za rad svog stranačkog kolege iz SNS i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića može da tvrdi da nije plagijat i da Stefanović nije lopov.

– Ne mogu da vam kažem da je Aca Šapić plagijator, nisam pročitao njegov rad, pročitao sam Nebojšnin, jer sam se naslušao mnogo o njemu i mogu da tvrdim da ono što je Stefanović radio nije plagijat – da je genijalno delo – nije – rekao je Vučić u Skupštini Srbije.

Vučić je to rekao na pitanje poslanika i predsednika Nove stranke Zorana Živkovića da li može da garantuje da niko od njegovih ministara nije nezakonito stekao diplomu ili plagirao doktorat.

– Za Šapića ne mogu da znam, nisam čitao njegov rad, ali tvrdim i garantujem da Stefanović nije lopov – rekao je Vučić i dodao da se nije bavio plagijatima, ali da više zna o tome kako su neki u Živkovićevoj blizini postajali magistri i profesori.

Vučić je rekao da o toj temi može da govori jer ima više akademskog znanja i zvanja od Živkovića. Vučić je priznao da je pogrešio i preterao kada je svojevremeno rekao da je glupo obrazloženje to da je Stefanovićev rad plagijat. Dodao je da je najvažnije koliko je ko marljiv i koliko ko želi da radi, i da bi zato želeo da neki marljivi ljudi koje zna, a koji imaju samo srednju školu, budu na državnim funkcijama.

– O svemu ovome govorim bez kompleksa jer sam završio škole sa najboljim ocenama, a govorim i više jezika od mnogih – rekao je Vučić na kraju tročasovne sednice.