Vučić: Varaju se oni koji misle da će srušiti državu

Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ocenio je da se Srbija svakodnevno suočava s problemima na putu modernizacije, ali da se varaju oni koji misle da će 'srušiti državu'.

– Odavno sam govorio da neće biti lako i da će biti mnogo onih kojima to ne odgovara, i koji će koristiti svaku priliku da postave klipove u točkove. Međutim, grdno se varaju oni koji misle da će, kroz razne bezbednosne strukture, ili na bilo koji drugi način, uspeti da
sruše državu i pobede državne organe – naveo je Vučić za Informator Srpske napredne stranke.

Prema njegovim rečima, država Srbija, sa svojim institucijama, mnogo je jača od svakog interesnog udruženja ljudi koji ne misle dobro svojoj zemlji, zarad ličnih interesa.

– Srbija je svakog dana sve jača i uživa sve veći međunarodni ugled. Imao sam čast da nedavno, kao premijer Republike Srbije, na poziv nemačkog kancelara, boravim u zvaničnoj poseti Nemačkoj. Ovakav poziv nijedan zvaničnik Srbije nije dobio u proteklih nekoliko decenija – ocenio je predsednik SNS.

Dodao je da taj poziv znači da je Srbija zaslužila poštovanje nemačke države, pre svega, time što ne laže, i što sprovodi u delo sve što se dogovorimo.

– Sastanak sa nemačkom kancelarkom i nemačkim privrednicima važni su događaji za Srbiju, jer je naš cilj da Nemačka bude strateški i dugoročni ekonomski partner naše zemlje, da ovde dođe još više njihovih investicija, a isto tako mislim da je vreme da Srbija postane i politički partner Nemačke – naveo je Vučić.

Premijer je dodao da je Srbija posvećena svom putu ka članstvu u Evropskoj uniji, kao i tome da ima veliko prijateljstvo i ekonomske veze sa Ruskom Federacijom, koje se neće raskidati. Prema njegovim rečima, važno je reći da su učinjeni prvi koraci da država prestane da troši više nego što proizvodi i postoji izvanredan odziv za dobijanje subvencionisanih kredita.

– Neke banke su, posebno za veće klijente, počele da spuštaju kamatnu stopu. To je prvi korak, a idemo dalje. Nekako u tišini je prošla uredba, a zatim i zakon, koji se odnosi na poreske podsticaje. Suština te mere je da privatnik zaposli 100 ljudi, a da, po zakonu, plaća porez i doprinos za svega 25 radnika, što je značajno umanjenje obaveza – naveo je Vučić. Prema njegovim rečima, ekonomija je gorući problem Srbije i neće se odustati od reformi.

– Možda stranka koju vodim neće dobro proći na nekim budućim izborima, jer sada povlačimo nepopularne i teške poteze. Pa šta? Tu nema vaganja, niti kalkulisanja. Naša je obaveza da radimo u korist boljeg života svih građana, bez obzira na cenu koju lično, ili kao stranka, plaćamo – naveo je Vučić.loading...