Vučić za vikend odlučuje o poseti Rame

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će za vikend doneti odluku da li će doći do posete premijera Albanije Edija Rame Beogradu, kako je ranije najavljeno, 22. oktobra.

“Da li će do posete uopšte doći, o tome ću tokom vikenda doneti odluku”, rekao je Vučić za RTS.

Premijer je ocenio da će dešavanja na utkamici Srbija Albanija, prekinutoj zbog incidenata koji su usledili nakon što se na stadionu pojavio drol sa transparentom tzv. Velike Albanije “svakako uticati” na Raminu posetu.

“Atmosfera je drugačija, ne razumem izjave albanskih zvanicnika i ponašanje albanskih zvaničnika u kojima se prave da nisu ništa videli, da ne znaju o čemu se radi, jer sve što je krenulo da se dešava, krenulo je posle te sramne zastave ‘Velike Albanije'”, naveo je Vučic.

On je rekao i da Srbija, ako joj je “budućnost u Evropi s ‘Velikom Albanijom'”, onda u takvu budućnost ne želi da veruje.

“Želim da verujem u Evropu u kojoj žive zajednički uređene zemlje, narodi koji postuju jedni druge, a ‘Velika Albanija’ i nije baš neka evropska ideja”, ocenio je srpski premijer i dodao da s tim ne može da složi.

Ranije danas, Ramin savetnik Niko Peleši rekao je da će Rama doći u planiranu posetu Beogradu 22. oktobraloading...