Vučićevom bratu falsifikovana lična karta?

Andrej Vučić, brat premijera Aleksandra Vučića, optužen je od strane opozicije da je vlasnik jedne privatne firme koja je u blokadi zbog neplaćanja poreza i duga od 22.5 miliona dinara. Poreska uprava navela da je 'Andreju ukraden identitet'

Ove navode izneo je lider Nove stranke Zoran Živković pre nekoliko dana u Skupštini, koji se tom prilikom i opkladio sa premijerom Vučićem.

Naime, Živković tvrdi da je premijer brat Andrej vlasnik privatne firme „Asomakum”, koja u blokadi tri godine zbog neplaćanja poreza i duga od 22.5 milona dinara.

Prema podacima Agencije za privredne registre, firma „Asomakum” u vlasništvu je Andreja Vučića koji je, prema priloženom JMBG, rođen 9. aprila 1972. godine.

Međutim, Poreska uprava Srbije navela je da je identitet Andreja Vučića ukraden i da on nema veze sa navedenom firmom, iako oni ne mogu da kažu ko stoji iza te firme, jer „to nije u njihovoj nadležnosti”.

– Pre nekoliko godina određene osobe su, koristeći lažnu ličnu kartu, otvorile „fantomsku firmu” na ime Andreja Vučića i još je 2010. utvrđeno da premijerov brat s tim nema nikakve veze – izjavio je zamenik direktora Poreske uprave Marko Marinković.

On je rekao kako je „u decembru 2010, u vreme vlasti DS, pozvala Andreja Vučića, koji je tada kao građanin dao izjavu da sa tom firmom nije povezan”.

– Utvrđeno je da je navedena firma osnovana lažnom ličnom kartom. Na osnovu poređenja sa pravom ličnom kartom Andreja Vučića, ustanovljeno je da je u pitanju falsifikat – fotografija nije identična, pečat MUP-a, potpis, broj lične karte i prijava prebivališta – rekao je Marinković.

On je objasnio da se radi o falsifikatu na starom obrascu lične karte i da je u pitanju fantomsko preduzeće koje je ciljano osnovano radi zloupotrebe u privrednom poslovanju.

Firma je registrovana u Agenciji za privredne registre (APR), a služila je kao “protočni bojler” za druge firme odakle je izvlačen novac za nelegalnu privrednu aktivnost, naveo je zamenik direktora Poreske uprave.

Izjava Poreske  uprave Srbije pokrenula je pravu lavinu ironičnih komentara na društvenim mrežama.

 

Tako su korisnici tvitovali i da ne „veruju da su više oni sami”

 

Neki su sami „nudili svoje lične karte političarima da otvore firmu na njihovo ime”

fggfg

 loading...