VULIN PONOVO ŠIROKE RUKE: Cvetiće za revere platio 50.000 evra!

Vulinovo ministarstvo je za izradu cvetića koji je na reverima nošen samo jedan dan potpisalo ugovor vredan oko 50.000 evra sa Udruženjem scenskih umetnika, stručnjaka i saradnika u kulturi Srbije, na čijem čelu se nalazi Živorad Ajdačić.

Ministarstvo za rad, socijalna i boračka pitanja dodelilo je vrlo unosan posao nabavke “Natalijine ramonde” udruženju kontroverznog Živorada Ajdačića.

Vulinovo ministarstvo je za izradu cvetića koji je na reverima nošen samo jedan dan potpisalo ugovor vredan oko 50.000 evra sa Udruženjem scenskih umetnika, stručnjaka i saradnika u kulturi Srbije, na čijem čelu se nalazi Živorad Ajdačić.

Njegovi kvaliteti u oblasti kulture više puta su dovođeni u pitanje, pa su ga u javnosti često nazivali i “Topalovićem srpske kulture”.

U ugovoru ne stoji koliko cvetića je Ajdačić trebalo da napravi, ali sudeći po dokumentu Udruženje nije smelo da ima podizvođača.

SRAMOTA ALEKSANDRA VULINA: Pogledajte kakve je paketiće podelio bolesnoj deci! (FOTO)

Ovaj posao nije jedini koje je Vulinovo ministarstvo ugovorilo sa Ajdačićem. I posao muzičko-scenskih aktivnosti za stogodišnjicu Cerske bitke vredan 2,6 miliona dinara takođe je dobilo Ajdačićevo udruženje, kao i sličan posao od 2,7 miliona dinara za obeležavanje stogodišnjice Kolubarske bitke. Proboj Sremskog fronta “izveli” su za 800.000 dinara, a za obeležavanje 85. godišnjice smrti vojvode Stepe dobili su 240.000 dinara.

Ajdačić se proslavio pravljenjem spiskova nepatriotskih filmova koji “propagiraju belosvetske, a ne srpske vrednosti”, ali i sumnjivim dobijanjem novca iz budžeta. Tako je bivši ministar kulture Bratislav Petković diskrecionim pravom naložio isplatu 1,7 miliona dinara Ajdačiću, koji se juče nije javljao na broj telefona poznat redakciji.

Osim njegovog udruženja, Vulinovo ministarstvo je potpisivalo ugovore i sa privatnom školom “Artimedija”, koja je dobila po 2,2 miliona dinara za obeležavanje bitaka na Gučevu i na Mačkovom kamenu.

Jedini dostavili ponude

U Ministarstvu rada kažu da su na većini tendera za obeležavanje istorijskih događaja pobedili udruženje Živorada Ajdačića i privatna škola zato što su „jedini dostavili ponude” i navode da je za muzičko-scenske prikaze utrošeno ukupno 21,5 miliona dinara.

Krivična prijava i ostavka Vulina

Udruženja građana podnela su juče krivičnu prijavu protiv N.N. lica javnom tužilaštvu zbog brojnih zloupotreba koje su se dogodile prilikom Konkursa o dodeli sredstava za unapređenje usluga socijalne zaštite.Vladi je predat i zahtev za preispitivanje političke odgovornosti Aleksandra Vulina, u čijem je ministarstvu raspisan, a kasnije i poništen ovaj konkurs. Krivičnu prijavu i apel za preispitivanje odgovornosti podržalo je 150 udruženja građana.