Vulin: Smanjen broj članova Upravnog odbora PIO fonda sa 21 na sedam

Izmenama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju predviđeno je da Upravni odbor PIO fonda umesto 21 člana ima sedam članova, a biće ukinut nadzorni odbor tog fonda, rekao je danas ministar za rad Aleksandar Vulin.

U raspravi u Skupštini Srbije o izmenama zakona o radu i o penzijskom i invalidskom  osiguranju, Vulin je kazao da će promenom upravljačke strukture PIO fonda, od sedam članova Upravnog odbora tog fonda biti četiri predstavnika države, i po jedan predstavnik sindikata, poslodavaca i udruženja penzionera.

Do sada je u Upravnom odboru PIO fonda bio 21 član i to predstavnik Vlade Srbije, a ostali članovi bili su predstavnici sindikata i poslodavaca, dok je nadzorni odbor imao predsednika i pet članova.

Na pitanje poslanice Srpske napredne stranke Aleksandre Tomić kolika su bila primanja predstavnika sidikata u Upravnom odboru PIO fonda Ljubisava Orbovića i predstavnika sindikata Nezavisnost čiji je predsednik Branislav Čanak, Vulin je kazao da sada nema te podatke ali da može da ih dobije i da su ti podaci javni. Tomićeva je kazala da svi koji napadaju politiku PIO fonda treba da se obrate sindikatima.

Poslanica SNS je poručila da je predloženim izmenama zakona o radu i penzijskom i invalidskom osiguranju Srbija krenula putem reformi.