Vulin: Vučić se mnogima na Zapadu ne sviđa

Ministar za rad Aleksandar Vulin kaže da se premijer Aleksandar Vučić mnogima sa Zapada ne sviđa zato što ima 50 odsto glasova i što zbog toga može da iznosi svoje stavove.

– Za njih bi bolji bio neko s podrškom 15 ili 20 procenata glasača, koga bi stalno ucenjivali izborima – rekao je Vulin za Novosti.

On je ponovio stav da sankcije Rusiji nisu srpski interes, jer “niko nam neće nadoknaditi izgubljene pare, a zaštitićemo odnose s velikom silom”.

– Znamo naše obaveze, hoćemo u EU, ali kad postanemo članovi usaglašavaćemo stavove. Sad još imamo samostalnu politiku – naveo je Vulin.

Vulin je takođe rekao da je izneo lično mišljenje kada je rekao da Amerika preko Šešelja ruši Vučića.

Nije, kaže, tražio odobrenje Vlade da o tome javno govori, a zamolio je članove Vlade da raspravljaju o toj temi, ali je sve odloženo zbog posete komesara EU Johanesa Hana.

– Očekujem da ćemo razgovarati, da vidimo šta nam se dešava i možemo li da utičemo na te procese – rekao je Vulin uz ocenu da je spoljna politika Srbije dobra, “ali je treba izoštriti i reagovati kada nešto nije u skladu s našim interesima i diplomatijom”.