Vulin zaprepastio rasipništvom! Troši se 1,4 miliona evra na već postojeće stvari!

Ministar rada Aleksandar Vulin odlučio je da potroši 1,4 miliona evra na stvari koje nisu neophodne socijalnim ustanovama, a ono što je zaista potrebno manjka!

Pravdajući se da lokalna samouprava ne brine o uslovima rada zaposlenih, Ministarstvo je rešilo da svakoj od 217 socijalnih ustanova i centara u Srbiji dodeli po 800.000 dinara za namensku kupovinu novih kompjutera i obnovu kancelarijskog nameštaja. Problem je što je pojedinim centrima u unutrašnjosti mnogo potrebnije da registruju vozila, stave zimske gume, zamene prozore i vrata. Dodatno ih iritira što je Ministarstvo odredilo tačno šta i gde da nabave, što dodatno baca sumnju na motive ministarstva.

„Striktno je navedeno koji monitor može da se kupi, od koliko inča, koji štampač i koja konfiguracija kompjutera. Određeno je pet prodavnica u kojima jedino može da se kupi. Nama računari nisu potrebni, a konfiguraciju koju su nam ponudili imamo već dve godine”, naveo je u pismu jedan predstavnik centra za socijalni rad iz unutrašnjosti.

U Ministarstvu su opovrgli ove tvrdnje i rekli da je na centrima da odluče od kog dobavljača će pazariti potrebno.

Ministar Vulin nije odgovorio na pitanje zašto centri koji imaju kompjutere moraju da kupuju nove. Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija kaže da Ministarstvo, po zakonu, nema pravo da određuje gde će centri da kupuju već se mora dati šansa svakom dobavljaču.