Vulinu treba pomoć: Ministar sa pet sekretara i sedam pomoćnika

Iako se tokom predizborne kampanje 2012. godine SNS zalagala za ustavne reforme kojima bi se ukinula funkcija državnih sekretara, ministar Aleksandar Vulin je zaposlio petog sekretara, a već ima sedam pomoćnika.

Vlada Srbije postavila je Nenada Ivaniševića za državnog sekretara u Ministarstvu za rad, objavljeno je danas u „Službenom glasniku”.

Ivanišević je peti državni sekretara u tom ministarstvu, a ministar Aleksandar Vulin ima čak sedam pomoćnika.

Državni sekretari u tom ministarstvu imaju platu oko 90.000 dinara, a pomoćnici ministra oko 120.000 dinara, dok ministar Vulin prima platu u visini od 100.000 dinara mesečno, piše portal Teleprompter.rs.

Državni sekretari se uvek postavljaju po političkoj liniji i njihov mandat traje koliko i ministrov. Pomoćnici ministra su stručnjaci čiji mandat traje pet godina i ne moraju da imaju političke veze.

U Ministrarstvu prosvete postoji tri državna sekretara i šest pomoćnika, dok u Ministarstvu spoljnih poslova Ivici Dačiću pomažu tri osobe, a ima jednog državnog sekretara.

Ministarstvo odbrane ima jednog sekretara i dva pomoćnika, a Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova ima dva sekretara i tri pomoćnika.

Ministar zdravlja ima tri sekretara i pet pomoćnika.

Ministarstvo regionalnog razvoja – tri sekretara i pet pomoćnika.

Tasovcu u Ministarstvu kulture pomažu četiri pomoćnika, a ima dva državna sekretara.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na čijem je Čelu Zorana MIhajlović ima četiri državna sekretara.

 

Iz sveg ovoga možemo zaključiti sledeće: Ili Aleksandar Vulin ima najviše posla od svih, ili nije u stanju da obavlja svoje dužnosti.

Šta vi mislite?