Zamenik predsednika Obrenovca uputio ozbiljne pretnje organizatoru današnjeg protesta (VIDEO+FOTO)

Grupa Obrenovčana pogođenih poplavama koja se danas okupila ispred Vlade Srbije, revoltirana (ne)reagovanjem nadležnih za saniranje štete, svoje zahteve predali su potpredsednici Vlade Zorani Mihajlović i direktoru Kancelarije za obnovu poplavljenih područja Marku Blagojeviću.

Obrenovčani okupljeni ispred Vlade Srbije, tražili su, između ostalog i hitnu i neizostavnu isplatu obećane prve pomoći u iznosu od 250.000 dinara.

Jedan od organizatora protesta, Obrenovčanin Dragan Murar rekao je za Tanjug da građani traže i hitno uvođenje privremenih mera u gradskoj opštini Obrenovac zbog, kako tvrdi, sporosti, nesposobnosti i zloupotreba opštinskog rukovdostva, kao i preispitivanje njihove krivice.

Njegovo obraćanje možete pogledati OVDE.

Međutim, Jovan Milivojević, predsednik Udruženja građana naselja Braća Jugović, koje je najteže pogođeno poplavama, ogradio se od predatih zahteva, a Murara je optužio da zastupa jednu političku opciju ne želeći da precizira koju.

Milivojević tvrdi da su zahtevi koje je Murar predao Vladi prvenstveno lični, prenosi RTS.

Inače, negde pred početak samog protesta, izvesni Ivan Jerogović, prema Murarovim rečima, zamenik predsednika Obrenovca Miroslava Čučkovića, uputio je putem Tvitera organizatoru protesta ozbiljne pretnje:

Murar je odmah „obelodanio” poruku uz obaveštenje da je podneo krivičnu prijavu protiv dotičnog:

– Direktan poziv na linč!!Ja više ne smem da se šetam mojim gradom zbog Čučkovog zamenika.Prijavio uredno policiji – napisao je na svom profilu.