Zbog Antića otkazana sednica u Skupštini!

Predsednica parlamenta Maja Gojković odložila je početak sednice Skupštine Srbije, jer niko od predstavnika vlade nije došao na raspravu o 106 amandmanima koji su podneti na više zakona, među kojima je i Predlog zakona o energetici.

Sednica je bila zakazana za 9.00, ali je Maja Gojković odmah po početku sednice odredila pauzu od 15 minuta, kako bi utvrdila gde se nalazi ministar energetike Aleksandar Antić.

– Nismo dobili nikakvo obaveštenje i ja ne mogu da vodim sednicu jer nema nikoga iz vlade. Određujem pauzu kako bi utvrdili gde se nalazi ministar Antić – rekla je predsednica parlamenta.

Skupština Srbije danas će nastaviti sednicu na kojoj će razmatrati amandmane na Predlog zakona o energetici kojim se uvodi potpuna primena Trećeg energetskog paketa EU i obezbeđuje veća zaštita kupace električne energije.

Poslanici će razmatrati amandmane na Predlog izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji, kako bi se ispravili propusti u vezi sa odredbom koja se odnosi na doprinos za uređenje građevinskog zemljišta.

Razmatraće se i pojedinosti predloženih izmena Zakona o posebnimuslovima za upis prava svojine na objektima izgrađenim bez građevinske dozvole kojima je, pored ostalog, predviđeno da se objekti za koji je pokrenut postupak za upis prava svojine, neće
rušiti do pravosnažnog okončanja postupka za upis prava svojine.

Na dnevnom redu sednice su i Predlog zakona o potvrđivanju okvirnog sporazuma Srbije i Evropske komisije o pravilima za korišćenje finansijske pomoći EU iz pretpristupnih fondova (IPA II) i Predlog izmena i dopuna Zakon o matičnim knjigama.