Zbog mokrih kolovoza saobraćaj usporen i slabijeg intenziteta

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 min, osim na prelazu Brodarevo, prema Crnoj Gori, gde se prilikom ulaska i izlaska iz Srbije čeka 60 minuta.

Saobraćaj u Srbiji od jutros je slabijeg intenziteta i usporen je zbog noćašnjih obilnih padavina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMS S.)

Sva oštećenja na kolovozu ispunjena su vodom i teže su uočljiva, pa AMS S apeluje na vozače da smanje brzinu i vožnju prilagode uslovima na putu. Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 min, osim na prelazu Brodarevo, prema Crnoj Gori, gde se prilikom ulaska i izlaska iz Srbije čeka 60 minuta. U toku su radovi na postavljanju saobraćajne signalizacije na državnom putu I A reda broj 1 (auto-put E-75) kroz Beograd, od petlje Zmaj do mosta Gazela. Radovi treba da budu završeni do prve nedelje avgusta i obezbeđeni su saobraćajnom opremom i signalizacijom. Počeli su radovi na izgradnji koridora 10 na delu puta IA reda broj 1. Isključenje za Grdelicu sa auto puta iz pravca Leskovca je pomereno, pa se vozačima savetuje da obrate pažnju na saobraćajnu
signalizaciju. Na deonici Koridora 10 (državni puta IB-44) Vladičin Han – Vranje, saobraćaj je za sve kategorije vozila preusmeren na novoizgrađenu deonicu dugu 8,6 km. Zbog završnih radova na mostu Beška preko Dunava državni put I/A reda Novi Sad – Beograd biće zatvoren za saobraćaj do 12. avgusta. Iz pravca Novog Sada saobraćaj se preusmerava na novi most Beška na i obavlja se dvosmerno. I dalje je zatvoren stari put Beograd – Novi Sad kod Batajnice, pa vozila idu zaobilazno. Državni put I-b broj 10, Beograd-Pančevo, zatvoren je kod Pančeva, pa vozila idu ili kroz Pančevo ili obilaznicom. Zbog radova na putu I-b reda br 4, Kovin-Smederevo, vozila kod mosta na Dunavu prolaze naizmenično. Zbog klizišta je i dalje zatvoren državni put I-b reda broj 30, na 15 kilometara od Ušća ka Ivanjici.