Zbog zdravstvenih razloga? Gradonačelnik Kraljeva podneo ostavku

On je svoje angažovanje na funkciji gradonačelnika tokom poslednjih poplava koje su zadesile Kraljevo ocenio 'vrlo visokom ocenom'.

Gradonačelnik Kraljeva Dragan Jovanović (SNS) podneo je jutros neopozivu ostavku na tu funkciju posle dve godine rada.

Jovanović je novinarima u Kraljevu kazao da ostavku podnosi zbog zdravstvenih razloga i da je u 9.00 podneo i pisanu ostavku predsedniku Skupštine grada Sretenu Jovanoviću.

Kako je naveo, ostavku nije podneo ni pod kakvim pritiskom.

– Da odmah raspršimo sve dileme, nikavih pritisaka na mene nije bilo ni od kakvih organa – ni stranačkih, niti bilo kakvih drugih. Odluka je isključivo moja, lični čin bez ikakvog pritiska. Hladne glave zakazao sam konferenciju da kažem da sam danas negde oko 9.00 podneo

pisanu ostavku predsedniku Skupštine grada – rekao je Jovanović.

On je svoje angažovanje na funkciji gradonačelnika tokom poslednjih poplava koje su zadesile Kraljevo ocenio “vrlo visokom ocenom”.

– Svoj rad i rad Kriznog štaba ocenjujem vrlo visokom ocenom – rekao je Jovanović i podsetio šta je sve urađeno tokom vanredne situacije u Kraljevu.

– Mi smo jedan od prvih gradova koji je stao na noge i vratio se u normalno stanje. Podsećam da smo mi prvi izvršili dezinfekciju i deratizaciju, kao i tretman protiv komaraca na poplavljenom području – kazao je Jovanović.

On je dodao da se vraća u prosvetu iz koje je i došao na funkciju gradonačelnika.

Predsednik Gradskog odbora i narodni poslanik SNS-a Zoran Bojanić rekao je novinarima da će posle ostavke dosadašnjeg gradonačelnika Dragana Jovanovića, novi gradonačelnik Kraljeva biti izabran na sednici Skupštine grada u zakonskom roku od 30 dana od dana podnošenja ostavke Jovanovića.