ZBOGOM DIVLJANJU NA AUTOPUTU: Za dva sata napisane 24 kazne, evo ko je izvukao najdeblji kraj

Bubanj potok
Printscreen/Youtube

Na auto-putu Šid-Šimanovci počelo merenje srednje brzine vozila na auto-putu. Na naplatnoj stanici Šimanovci za dva i po sata kažnjena su 24 vozača.

 

Među njima je 21 osoba koja nije državljanin Srbije. 

Zamenik načelnika Saobraćajne policije Boban Milinković je da je merenje srednje brzine na auto-putu inače počelo u ponedeljak i da će naknadno iz sistema biti obrađeni podaci i kažnjeni vozači koji su prekoračili brzinu, a da od danas saobraćajna policija kažnjava na naplatnim rampama.

Kako je rekao, od 24 kažnjena vozača samo su tri državljani Srbije, a 21 je stranac i od toga su trojica u skraćenom postupku procesuriana pred nadležnim prekršajnim sudom, dok su ostali platili kazne po prekršajnom nalogu.

–Uglavnom su prekoračenja bila do 40 km na sat od dozvoljene brizine– naveo je Milinković. Dodao je da su tri prekoračenja bila zbog brzine iznad 160 km na sat.

Milinković je rekao da bi do kraja godine trebalo na svim auto-putevima u Srbiji da proradi taj sistem kontrole i kažnjavanja vozača na osnovu merenja srednje brzine vozila.

–Od ponedeljka je počelo izračunavanje prosečne brzine kretanja na deonici autoputa Šid – Šimanovci. Danas smo na Šimanovci primenili način vršenja kontrole koristeći mogućnost da se on lajn dobiju podaci o prekoračenju prosečne brzine. U svim naplatnm stanicama se nalazi po jedan policijski službenik i kada se pojavi vozilo koje je prekoračilo dozvoljenu brzinu,tom vozaču se uzimaju dokumenta i on se sankcioniše–objasnio je Milinković.loading...