ZIMA JE STIGLA Sneg pada u Leskovcu

U Srbiji je jutros najhladnije na Crnom Vrhu, gde je u sedam časova izmereno minus sedam stepeni, a slab sneg trenutno pada u Leskovcu. Magla smanjuje vidljivost i usporava saobraćaj na području Crnog Vrha i Negotina

Zbog niskih jutarnjih temperatura, posebno u zonama sa maglom, kao i u planinskim predelima, moguća je pojava poledice.

Ledena kiša trenutno pada u Kuršumliji, a slaba kiša pada na Zlatiboru, u Sjenici, Požegi, na Kopaoniku i u Vranju, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Banatskom Karlovcu izmereno je minus pet, u Novom Sadu minus tri, a u Somboru, Zrenjaninu i Kikindi minus dva stepena.

Najtoplije je u Nišu gde su izmerena dva i u Loznici, Valjevu, Velikom Gradištu, Sjenici, Požegi, Kraljevu, na Kopaoniku, u Kruševcu, Ćupriji i Vranju, gde je izmeren jedan stepen.

U Beogradu, Smederevskoj Palanci, Negotinu, na Zlatiboru, u Kuršumliji, Leskovcu i Dimitrovgradu izmereno je nula stepeni.

Na Paliću, u Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu i u Zaječaru izmeren je minus jedan stepen.

Sneg na Kopaoniku visok tri centimetra.

Kako je saopštio danas Auto moto savez Srbije (AMS S), saobraćaj se van gradskih sredina obavlja umerenim intenzitetom.
U vožnji je potrebno održavati veće odstojanje između vozila, a potrebno je izbegavati i nagle promene pravca, kao i nagla zaustavljanja.
Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.loading...