Znaju da morališu, ali ne i nešto da urade: DS čuva ubicu u vladi i cenzuriše internet

Dok Demokratska stranka, na čijem je čelu novoizabrani predsednik Bojan Pajtić, predsednik pokrajinske vlade, vodi moralnu kampanju u slučaju plagijata Nebojše Stefanovića, zaboravljamo na odgovornost Demokratske stranke da smeni čoveka koji je bahatom vožnjom ubio nedužnog čoveka.

Demokratska stranka se istinski i demokratski zalaže za to da Nebojša Stefanović i sadašnja Vlada preuzmu odgovornost za njihove postupke i podnesu ostavke. Više se ne zna koja stranka više puca od morala, da li Srpska napredna stranka ili Demokratska stranka, piše portal Teleprompter.rs.

Naime, pomoćnik pokrajinskog sekretara za opštu energetiku, Nedeljko Šlijvanac, početkom marta usmrtio je čoveka bahatom vožnjim po Bačkom Jarku.

Ovaj Temerinčanin proveo je, prema saznanjima portala Teleprompter.rs, par nedelja u zatvoru na Klisi u Novom Sadu. Saznajemo da je istog meseca pušten iz zatvora, ali javnost nije bila informisana o daljem toku postupka.

Međutim Bojan Pajtić zbog ovog incidenta nije momentalno smenio Šljivanca sa mesta pomoćnika pokrajinskog sekretara nakon ovog incidenta – on i dalje radi u sekretarijatu za energetiku.

Novosadski Radio 021 u martu je objavio vest da je Šljivanac usmrtio čoveka u Bačkom Jarku, ali pretragom interneta ustanovili smo da je taj radio ukinuo članak sa sajta.

Dakle, ni DS-u cenzura nije strana.

Podsetimo, Šljivanac je predsednik „stranke” Reformisti Vojvodine koja je nastupila na izborima 2012. godine sa Demokratskom strankom na listi „Dr Bojan Pajtić: Izbor za bolju Vojvodnu”. Ironija.

Ovaj portal objavio je seriju tekstova o Nedeljku Šljivancu kojeg su radnici novosadske televizije Panonija, čiji je on nezvanični vlasnik, javno optužili za pretnje, mobing, zastrašivanje i finansijske malverzacije.