ZNATE GA OD RANIJE: Niste ni svesni, ali BELOG PRELETAČEVIĆA ste već imali priliku da vidite

Luka Maksimović
Screenshot/Youtube

Ljubiša Preletačević Beli, fiktivni lik na čelu stranke "Sarmu probao nisam" koji je svojim performansom i ismevanjem političara uspeo da privoli glasače, pa je na lokalnim izborima u Mladenovcu osvojio drugo mesto, nedavno je snimio fenomenalni serijal “Gej par iz Šumadije”.

 

Luka Maksimović (25) koji tumači lik Preletačevića sa svojom ekipom stoji i iza Jutjub naloga Sarmuprobonisi TV. Oni su u martu odlučili da “probude” prilično učmalu atmosferu u Mladenovcu.

Snimili su serijal “Gej par iz Šumadije” koji na pomalo avangardni, humoristički, “trash”, a opet dovoljno dokumentaristički način progovora o problemima sa kojima se u Srbiji sreću pripadnici manjinskih grupa, u ovom slučaju konkretno, populacija homoseksualaca.

Priča se vrti oko gej para koji je “pronašao” napušteno dete i rešio da ga odgaja u društvu koje je ekstremno homofobično i bez zakonskih rešenja koja takvu mogućnost pružaju. Upečatljive su “reakcije rodbine” mladića koji igraju ulogu gej para, kao i svakodnevne situacije koje kada je reč o “takvom paru” prestaju da budu svakodnevne i uobičajene.

Bilo je i onih koji nisu shvatili da je reč o humoru i izmišljenom gej paru, pa su preko društvenih mreža pale i prve pretnje “momcima”.

Ovaj video je odgledalo preko 50.000 ljudi, a objavili su i drugi i treći deo.

 

Luka Maksimović je tada objasnio koji je cilj pravljenja “serije”.

Njegova fiktivna stranka “Sarmu probao nisam” se na izborima nije bavila klasičnom kampanjom, nisu imali plakate, bilborde, niti TV priloge. Upravo zato je za mnoge bio pravi šok što su zauzeli drugu poziciju u Mladenovcu sa 21,1 odsto glasova. Isped njih je samo SNS sa sa 29 odsto, dok je fiktivni političar simboličnog prezimena iza sebe ostavio DS, LDP, SPS i SDS.