Zoran Kesić: Poručio bih Vučiću da se pripazi bliskih ljudi

Zoran Kesić, voditelj emisije '24 minuta sa Zoranom Kesićem', kaže za Dnevno.rs da nije istina da je došao u sukob sa urednicima B92 i da nikakve 'neprimerene uvrede na račun vlasnika televizije' nije napisao u scenariju.

Naime, dnevni list Informer objavio je danas vest kako je Zoran Kesić „tokom pripreme poslednje emisije, Tea Kirijakua, vlasnika grčke Antena grupe, u čijem sastavu posluje i B92, nazvao magarcem i drugim pogrdnim imenima”. Kesić, je, prema Informeru, zapretio da će skidanjem njegove emisije sa programske šeme „napraviti neviđen skandal i reći da ga je premijer zabranio, kao što je zabranio Olju Bećković.”

Zoran Kesić negirao je ove navode. On je za Dnevno.rs potvrdio da nikakvog sukoba između njega i rukovodstva B92 nije bilo.

– Informer je ušao u koaliciju tih snaga koje sprovode produženi državni udar i direktno napadaju na premijera Aleksandra Vučića – kaže Kesić za naš portal.

On ističe da beogradski list „pokušavajući na taj način da diskredituje njega i emisiju 24 minuta, želi da dođe do ukidanja same emisije”.

– Zamislite reakciju javnosti ukoliko bi se to desilo? Kulminiralo bi svo ono nezadovoljstvo zbog gušenja slobode medija, gašenja radijskih i televizijskih emisija, obaranja sajtova i tako dalje. Sav bes naroda bio bi usmeren samo ka jednoj ličnosti, a to je premijer Vučić – objašnjava Kesić.

Voditelj emisije „24 minuta” dodao je da Informer na ovaj način želi da prikrije svoje prave planove.

– Igrajući na kartu blagoglagoljivosti i navodne velike simpatije koju Informer i urednik gaje prema premijeru, oni u stvari prave idealnu kamuflažu za svoje prave planove – priča on.

Kesić apeluje na premijera Vučića „da bude veoma oprezan”.

– Poručio bih gospodinu Vučiću, kog poštujem, da bude vrlo oprezan jer istorija nas uči da se treba paziti onih koji su ti najbliži – ističe Kesić.

On dodaje da već priprema novu emisiju i da je malo „siptomatično da dan nakon što su imali podosta gospodina Vučićevića u emisiji, u njegovom časopisu se pojavljuje ovakav tekst.”

Kako bismo proverili pravosnažnost vesti objavljene u Informeru, pozvali smo i B92, koji nam je kratko odgovorio da „to nije istina” i da nikakvog sukoba sa Kesićem nije bilo, kao i da popularni voditelj do kraja 2014. godine ima ugovor sa ovom televizijom.