Zorana Mihajlović u nadi da Nebojša Stefanović poštuje etiku

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i vanredna profesorka na Megatrend univerzitetu Zorana Mihajlović izjavila je danas da se nada da je njen stranački kolega i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poštovao etički kodeks kada je pisao doktorat.

Docent na Univerzitetu u Notingemu Uglješa Grušić, vanredni profesor na Univerzitetu Istočni London Branislav Radeljić i doktorant na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka Slobodan Tomić su u tekstu objavljenom 1. juna na portalu „Peščanik” naveli

da Stefanovićev doktorat obiluje plagijatima.

– Cilj naučnih radnika je da se uvek poštuju etički kodeksi. Ja se iskreno nadam da je Nebojša Stefanović to poštovao – rekla je Zorana Mihajlović na TV B92.

Ona nije htela da odgovori na pitanje da li ministar Stefanović treba da podnese ostavku, ako se utvrdi da je plagirao doktorat.

– Ono šta ja znam o Nebojši jeste da je vrlo odgovoran čovek koji odgovorno radi. Ako nije radio odgovorno, ja sam sigurna da će znati šta treba da uradi – kazala je Zorana Mihajlović.

Nebojša Stefanović je juna 2013. godine odbranio doktorat na Megatrend univerzitetu u Beogradu na temu „Nova uloga strategijskog menadžmenta u upravljanju lokalnom samoupravom (primer grada Beograda)”, a mentor mu je bio rektor tog univerziteta Mića Jovanović.