SRBIJU ČEKA MASOVNA VAKCINACIJA protiv korone! Državni sekretar otkrio KADA TAČNO

Prema poslednjem preseku, još 69 pacijenata je preminulo od kovida 19, što je najveći broj do sada. Koronavirus je registrovan kod još 7.782 osobe.

Printscreen

Masovna vakcinacija protiv kovida 19 se očekuje u prvom kvartalu sledeće godine, naveo je državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek na konferenciji za novinare Kriznog štaba.

Dodao je da će prve količine vakcina biti namenjene zdravstvenim radnicima, policiji i vojsci. U narednim danima će se ispitati ruska vakcina “sputnjik”.

Kovid bolnica u beogradskom naselju Batajnica juče je otvorena i primila je prve pacijente.

Direktorka te zdravstvene ustanove, Tatjana Adžić Vukićević, apelovala je na građane da ne dolaze samostalno u tu bolnicu, već da se jave u prijemno-trijažne centre i kovid ambulante gde će lekari proceniti da li su za kućno lečenje ili hospitalizaciju.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon očekuje već sledeće nedelje manji broj novoobolelih, ali to neće ići ravnomerno u celoj zemlji jer se virus širio različito.

“Situacija je teška, zdravstveni sistem je prenapregnut i bori se za svakog pojedinca”, rekao je Kon za RTS.

Član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je RTS da će nas kašnjenje mera mnogo koštati, kao i da se epidemija raspiruje i van Beograda.

DAJE REZULTATE ZA 24 SATA: Pronađen lek koji SPREČAVA ŠIRENJE KORONE