SRĐA JANKOVIĆ UZDRMAO JAVNOST: Na Fejsbuku objavio ŠOKANTNE FOTOGRAFIJE (FOTO)

Doktor Srđa Janković, imunolog i član Kriznog štaba, objavio je na svom profilu na Fejsbuku niz fotografija koje precizno ilustruju sve ono što lekari govore već godinu dana.

Printscreen RTS

Kampanja koju je dr Janković, koji od početka pandemije nije viđen ili snimljen bez maske, objavio na pomenutoj društvenoj mreži sastoji se od šest manjih fotografija i glavnih argumenata kojima se ljudi koriste kada odbijaju da nose maske, ali skreće pažnju zašto ti pojedinci nisu u pravu, i na koji način je to ponašanje pogrešno i opasno.

Na prvoj fotografiji je prikazana osoba koja ne želi da nosi masku uz objašnjenje da “ne može da diše ispod maske”. Na fotografiji pored je osoba koja je priključena na veštačko disanje, a tekst je identičan i govori da ni ta osoba ne može da diše.

Wearing of face mask and face shield is highly recommended to protect you from the COVID-19 virus. A safety reminder from St. Luke’s Medical Center

#StLukesPH
#SafeatSLMC

Posted by St. Luke’s Medical Center on Четвртак, 25. март 2021.

Sledeća fotografija prikazuje devojku koja leži kod kuće i misli da ne želi da bude sama, aludirajući na meru fizičkog distanciranja.

Fotografija pored prikazuje takođe osobu iz ptičje perspektive koja leži, ali u bolničkom krevetu.

Stay at home and minimize your exposure to the virus. A safety reminder from St. Luke’s Medical Center

#StLukesPH
#SafeatSLMC

Posted by St. Luke’s Medical Center on Петак, 26. март 2021.

Na poslednje dve fotografije prikazana je i najdramatičnija poruka. Naime, na prvoj fotografiji osoba odbija da nosi masku jer ne želi da pokriva lice, dok je na fotografiji prikazana osoba koja je preminula od posledica koronavirusa, i njoj se belim čaršavom prekriva lice.

Always wear a face mask when going out. A safety reminder from St. Luke’s Medical Center.

#StLukesPH
#SafeatSLMC

Posted by St. Luke’s Medical Center on Петак, 26. март 2021.

Slikovna poruka koju je uputio dr Janković, a koja je inicijalno objavljena na profilu Medicinskog centra Sveti Luka na Fejsbuku, govori da postoje nelagodnosti koje moramo da istrpimo tokom pandemije, jer je alternativa tome ne samo strašnija, nego i fatalna.