SREĆAN BOŽIĆ! Deo hrišćana danas slavi NAJRADOSNIJI PRAZNIK, a ovo je PORUKA koju je poslao papa

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja noćas je u tradicionalnoj Božićnoj propovedi govorio o bezuslovnoj ljubavi suprotnoj trgovinskoj logici, obraćajući se hiljadama vernika okupljenih, kao i svake godine, u bazilici Svetog Petra u Rimu.

Beta/AP

“Božić nas podseća da Bog nastavlja da voli svakog čoveka, čak i najgoreg. Njegova ljubav je bezuslovna, i besplatna. Čak iako je neko imao pogrešne ideje mogao je da pravi najgore gluposti”, rekao je papa koji predvodi 1,3 milijardi katolika u svetu.

Papa je rekao da takva bezuslovna ljubav širi mir i sreću i suprotna je trendu u sadašnjem svetu gde sve izgleda odgovara logici davanja da bi se imalo.

Papa Franja je takodje pozvao vernike da ne zaborave da kažu hvala, i rekao da je to “najbolji način da se promeni svet”.

“Mi se menjamo, crkva se menja, istorija se menja kada mi počnemo, ne da menjamo druge nego sami sebe.Ne čekajte da naš bližnji postane dobar da bi mu činili dobro, da crkva bude savršena da bi je voleli, da nas drugi uvažavaju da bi ih služili. Počnimo prvi”, rekao je papa.

Papa Franja koji je upravo proslavio 83. rođendan, danas će u podne, na Božić prema gregorijanskom kalendaru, uputiti vernicima okupljenim na Trgu svetog Petra svoju sedmu tradiciionalnu božićnu poruku “Gradu i svetu” (“Urbi et Orbi”).