SREĆNA NOVA GODINA! Vesić objavio DATUM UKLJUČIVANJA novogodišnje rasvete u Beogradu

Gostujući u emisiji „Svitanje” RTV „Pink”, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će novogodišnja rasveta u Beogradu biti uključena u petak, 15. novembra, i da će tri meseca ukrašavati grad, do Dana državnosti Republike Srbije.

Dnevno.rs

– Ukrasna novogodišnja rasveta biće uključena u petak, 15. novembra, a do 1. decembra biće postavljene jelke i velike kompozicije, kao što su ulazna kapija i lavirinti – rekao je Vesić.

On je dodao da će novogodišnja rasveta biti uključena tri meseca, do Dana državnosti Republike Srbije.

– Novogodišnja rasveta je već uključena u mnogim glavnim gradovima Evrope, kao što su Beč, Moskva, Budimpešta, London, pa je došao red i na naš grad. Ove godine nismo nabavljali novu rasvetu. Ukrasićemo 122 lokacije i prvi put centre sedam prigradskih opština. U odnosu na prošlogodišnje lokacije, ove godine imaćemo jednu novu – Topličin venac, koji je u međuvremenu rekonstruisan i uređen tako da se svi ponosimo njime. Tradicionalno klizalište neće biti na Trgu Nikole Pašića, već će se nalaziti na novom i rekonstruisanom Trgu republike – kazao je Vesić.

On je dodao da je grad montirao 2.769 svetlećih figura, 198 svetlećih zavesa i 3.346 svetlećih lančanica i naglasio da je Beograd jedan od najbolje ukrašenih gradova Evrope. Vesić je najavio da će u četvrtak, 14. novembra, biti puštena i nova dekorativna rasveta Brankovog mosta.

– Montirali smo 346 „LED rgb dmx” reflektora sa nosačima, 7.700 metara elektroinstalacija položenih u pocinkovane nosače kablova i isto toliko optičkih kablova, 35 razvodnih kablovskih ormana, kao i dva glavna ormana – objasnio je Vesić, precizirajući da će nova rasveta omogućiti da most bude osvetljen različitim bojama i da je moguće da na bočnim stranama mosta budu različiti dinamički efekti, kao što su zastave, poruke i slično.

– Svi dinamički efekti su kontrolisani vremenskim satom i unapred preprogramirani po scenama za određene datume i sate u budućnosti – istakao je Vesić.

On je rekao i da je Bajrakli džamija, kao spomenik kulture, dobila novu rasvetu sa 91 LED reflektorom.