SRPSKA DRŽAVLJANKA PREŽIVELA “PAKAO” U BARSELONI: “Videla sam UŽAS u tom veselom gradu”

Barselona
Printscreen

Srpska državljanka bila je očevidac jučerašnjeg napada kombijem na desetine pešaka u najpopularnijoj ulici Barselone, a prizor kome je prisustvovala Tanjugu je opisala kao "užasan i neverovatan u tom prelepom, veselom i pozitivnom gradu".

– Bila sam u prodavnici, na kasi, kada sam odjednom začula veliki broj policijskih sirena. Odmah sam pomislila – nešto se desilo – priča naša državljanka koja živi u Barseloni i koja je, srećom, ostala nepovređena.

 
Kako opisuje, napad se dogodio oko 150 metara odatle, u glavnoj turističkoj ulici Rambli koja je uvek prepuna ljudi.

Izašla sam iz prodavnice i skrenula levo, ugledavši mnogobrojna policijska vozila i ambulantna kola, dok su sa desne strane trčeći nadirali ljudi koji su plakali, vrištali, zapomagali… – navodi ona.

Kako kaže, svi u Barseloni su u šoku, jer je to jedan veseo i pozitivan grad, i teško je poverovati da se tako nešto može dogoditi u samom centru tog prelepog grada.

Užasno je videti takvu scenu – zaključuje sagovornica Tanjuga, opisujući krvavi prizor neposredno posle napada kombijem koji je uleteo među pešake u ulici Las Ramblas, pri čemu je više od 10 osoba ubijeno, a više desetina ranjeno.