SRPSKA LEPOTICA ZAVRŠILA U INVALIDSKIM KOLICIMA: Manekenka teško povređena pod sumnjivim okolnostima na imanju milijardera

Srpska manekenka Simona Andrejić (25) koja već godinama živi i radi u Americi, teško je povređena u nesreći na mini žičari na imanju vijetnamskog milijardera Čina Čua (53), zbog čega se sada kreće u invalidskim kolicima, prenosi američki dnevnik New York Post.

Policija
sxc.hu

List piše da se srpska manekenka prilikom vožnje na žičari, na Čuovom luksuznom privatnom imanju u Vestčesteru, nadomak Njujorka, velikom brzinom udarila u drvo. Simonu je silina udarca zakucala za drvenu platformu, 50 metara iznad zemlje, gde je bespomoćno visila skoro dva sata, sve dok je hitne službe nisu spasile, navodi list na svom portalu PageSix.

View this post on Instagram

Ms. Simona Andrejic wears leather top & wool skirt by Atelier Igor Todorovic #fashioneditorial #gloriamagazineserbia #atelierigortodorovic #totallook #fashionlook #leathertop #woolskirt #simonaandrejic #shop #p1conceptstore

A post shared by Atelier Igor Todorovic (@ateljeigortodorovic) on

Američki spasioci su utvrdili da je Simona Andrejić polomila karlicu na nekoliko mesta i da joj je hitno potrebno ušivanje ruke, pa je prebačena u lokalnu bolnicu, a potom helikopterom u Yale New Haven bolnicu, jednu od najpoznatijih u Sjedinjenim Državama.

Čin Ču je vijetnamski biznismen, bivši direktor američke multinacionalne kompanije “Blackstone” koji sada vodi investicionu kompaniju CC kapital.

Sve je počelo kad je Ču 17. jula ove godine na svoje imanje u Vestčesteru pozvao svoje prijatelje i grupu foto-modela kako bi se družili i zabavljali. Ču je inače razveden, otac dvoje dece, koji se sada zabavlja sa ruskom manekenkom. Do teške nesreće u kojoj je povređena Simona Andrejić došlo je pod zasad nepoznatim okolnostima prilikom brze vožnje na mini žičari.

Ču je, kako piše američki list, posle nesreći obećao Simoni da će se “pobrinuti za sve”, pa je smestio u hotel sa pet zvezdica i dao joj luksuzni “rols rojs” za redovne vožnje na brojne lekarske preglede.

Odnosi su zahladneli kada je milijarder Ču ponudio Simoni Andrejić nagodbu uz odštetu od nekoliko hiljada dolara mesečno tokom ove godine. Kada je Simona odbila, jer troškovi lečenja ovako teških povreda u Americi daleko prevazilaze tu sumu, Ču joj je navodno zapretio da će joj uskratiti i negu i hotel. Odmah nakon toga Simona se iselila iz hotela.

Kada su američki novinari pozvali milijardera radi komentara on je spustio slušalicu, a njegov advokat nije želeo da komentariše slučaj.

Srpska manekenka, koja je još u invaliskim kolicima, angažovala je advokate i sprema multimilionsku tužbu, tvrdi New York Post.

Simona ima zastrašujuće povrede. Ne može da radi i u bolovima je. Trebalo bi da dobije nadoknadu u okviru zakona – izjavio je njen zastupnik Salvatore Straculo, poznati njujorški advokat za slavne ličnosti.

Simona Andrejić je osvojila modni svet ušavši među top pet modela na prestižnom Elit model luk 2009. godine. Postala je zaštitno lice nove kolekcije planetarno poznatih sestara Olsen. Radila je brojne revije za brendove Guči, Kalvin Klajn i Dolče i Gabana.