SRPSKA PORODICA ZATOČENA U SOLUNU: Ekplozija na plaži ih umalo UBILA, sada duguju bolnici 15 000 evra!

Hitna pomoć
print screen/facebook.com/Omorfa Taxidia

Članovi porodice Davidović, koji su posle eksplozije plinske boce tokom kampovanja na Sitoniji zadobili teške telesne povrede, suočeni su sa ogromnim troškovima lečenja u solunskoj bolnici.

Šestočlana porodica Davidović nalazila se u kampu na grčkoj plaži Kavuorotripes, a od eksplozije plinske boce, teže su povređena tri člana – Milan, njegova supruga Lidija i sin Miloš.

 
Ostalo troje dece porodice Davidović je prošlo bez povreda i oni su u međuvremenu vraćeni u Srbiju.

Posle nesreće koja ih je zadesila na plaži, porodica Davidović nema novca za usluge lečenja, pa nakon pružene prve pomoći moraju da se vrate u Srbiju gde će nastaviti lečenje, piše Blic.

Oni bi ovih dana trebalo da budu otpušteni iz bolnice, ali pre toga moraju da plate troškove lečenja koji iznose čak 15.000 evra za 20 dana, koliko su njih troje proveli u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Po svemu sudeći, ova porodica nije imala plaćeno putno zdravstveno osiguranje, koje bi im pokrilo troškove lečenja.

Individualno putno zdravstveno osiguranje koje pokriva 15.000 evra za 10 noći košta oko 900 dinara, porodica sa jednim detetom platiće od 1.900, a sa dvoje od 2.200 dinara…

Blic piše da Ministarstvo zdravlja ulaže maksimalne napore da se  porodici pomogne i omogući nastavak lečenja u Srbiji.

– Usled složenosti situacije sa zdravstvenim osiguranjem, a u saradnji sa Fondom za SOVO VS (deo porodice su osiguranici ovog fonda, a deo RFZO) radi se na prevazilaženju i ovog problema. Porodica Davidović, svakako, neće ostati bez pomoći u svemu što ih je zadesilo – kažu u Ministarstvu, a prenosi Blic.