Srpske bolnice prepune: Procenat pozitivnih među testiranima NIKAD VEĆI, na udaru naročito OVA KATEGORIJA

U Srbiji je od početka epidemije koronavirus potvrđen kod 571.895‬ ljudi, a od posledica zaraze preminulo je 5.075‬‬ osoba. Hospitalizovano je 6.577 ljudi, a na respiratorima su 242 pacijenta, navodi se na sajtu covid19.rs.

Beoinfo

Premijerka Ana Brnabić rekla je da je u Srbiji bar jednom dozom vakcinisano 1.356.000 građana, a da je drugu primilo 913.000. Odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Srbije, Brnabićeva je rekla da se nada da će naredne nedelje moći da popuste mere pošto sada, kako je istakla, brojevi stagniraju.

Ruski Fond za direktne investicije i Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak saopštili su da su postigli dogovor o proizvodnji vakcine “sputnjik V” protiv koronvirusa koja bi mogla da počne do maja u postrojenjima Torlaka.

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković ističe za RTS da je procenat pozitivnih među testiranima i dalje jako visok, dodajući da su bolnice prepune. Kaže da situacija prvo mora da se smiri pa da se onda govori o otvaranju ugostiteljskih objekata i tržnih centara.

“Poslednji talas epidemije koronavirusa u našoj zemlji više pogađa decu posebno od kada se širi britanski soj koji je i zarazniji”, rekla je za RTS rukovodilac Dečije klinike KBC “Dr Dragiša Mišović” doktorka Olivera Ostojić.

U jednom od romskih naselja u Nišu počela je vakcinacija, a odziv za imunizaciju je veliki. Red za vakcinaciju ispred Romskog kulturnog centra u Nišu formirao se i pre dolaska ekipa Doma zdravlja. Na vakcinu su čekale i čitave romske porodice.