SRPSKI DOKTOR ULIO NADU: Postoji šansa da se VRATIMO NORMALNOM ŽIVOTU, evo tačno KADA

Zamenik generalnog direktora KC Niš prof.dr Radmilo Janković kaže da vakcinacija pruža nadu da ćemo stati na put virusu i da postoji relana šansa da se u maju i junu vratimo normalnom životu.

Pixabay.com

Vakcinacija u Nišu sprovodi na sedam punktova, ima dovoljno vakcina, a tokom noći stiglo je još 5.100 doza.

“Ovo je dobar zamah u vakcinaciji i pruža nadu da ćemo stati na put virusu”, kaže doktor Janković.

Prema njegovim rečima, postoji realna šansa da se u maju i junu vratimo normalnom životu.

Ukoliko bi se ovako nastavilo i narednih dana imali bi smo ozbiljan zamah u imunizaciji smatra Janković.

“Zdrastveni radnici u Nišu su se vakcinisali već prvih dana januara a od ponedeljka kreće revakcinacija. Imamo veliku zainteresovanost za drugi krug vakcinacije, drugim vakcinama, pa ćemo videti”, kaže Janković.

Nema mesta opuštanju, obavezno poštovanje mera

Prema njegovim rečima neposredno nakon Nove godine imali smo ohrabrujuće naznake da je broj pacijenata počeo da pada ali se taj trend, nažalost nije nastavio.

“I dalje imamo veliki broj pacijenata na lečenju a čak 44 na odeljenjima intezivne nege. Trend pada imamo ali ne u onoj meri i brzinom koji smo imali u avgustu i septembru kada smo vrlo brzo imali smanjivanje broja pacijenata i prelazak u ne-kovid režim. Ja sam se nadao da će to ići brže ali i dalje su kapaciteti zauzeti zbog čega je oprez neophodan a poštovanje mera obavezno.”

Doktor Janković kaže da je neophodno da se nose maske i drži distanca a da je opsežna vakcinacija ključna kako bi početkom leta mogli da pričamo i o drugim temama a da temu kovida ostavimo sa strane.

“Bilo kakvo popuštanje mera znači povećanje broja zaraženih, hospitalizovanih i nažalost preminulih. U narednim nedeljama ne očekujem nikakav značajniji pad broja zaraženih i bilo kakvo popuštanje mera ne bi smela uopšte da bude tema”, izričit je zamenik generalnog direktora KC Niš prof.dr Radmilo Janković.

Za 2 dana, 2600 ljudi: Evo kako izgleda MASOVNA VAKCINACIJA NA BEOGRADSKOM SAJMU