SRPSKI GLUMAC OGORČEN ZBOG ODLUKE VLASTI: “Direktor Ateljea 212 smenjen preko noći, to neće proći”

Glumac Tihomir Stanić izjavio je danas da je gradska vlast, "tokom leta, dok pozorište ne radi i bez znanja glumca", izabrala novog v.d. direktora pozorišta Atelje 212 u Beogradu.

printscreen/youtube.com/N1

Prema nezvaničnim saznanjima televizije N1, za novog v.d. direktora izabran je državni sekretar u Ministarstvu kulture Novica Antić.

– Slučajno sam juče saznao da su u gradu doneli odluku da nekog čoveka dovedu na mesto v.d. direktora umesto našeg trenutnog v.d. direktora Branimira Brstine – rekao je Stanić tokom gostovanja na toj televiziji.

On je dodao da mu se od jutra u glavi vrte stihovi iz pesme “Hasanaginica” Ljubomira Simovića – ne svetli ništa ni u kući, ne svetli ni na sokaku, neko s nekim o tvojoj sudbini razgovara u mraku.

– Umesto da raspišu konkurs, pa da se ljudi prijave i predstave svoj program, da razgovaraju sa ansamblom… Tek tako je doveden. Potpuno je nevažno ko je, ali to tako iza leđa, preko leta – objasnio je on.

Stanić je dodao da se ne zna zašto je tako uradjeno i čije su to ambicije i istakao da ne može sve biti dozvoljeno u ime politike i da zato ta situacija, koja je ista u celom društvu, ne može izaći na dobro.

– Neko je doveo nekoga iz svog interesa, to nije dobro. Ova vlast pravi postupke koj će dovesti do toga da odu što pre… Mislim da je stvarno dosta. Evo u tom našem pozorištu, to neće proći, to neće moći. Ne mogu odbornici grada odlučivati o Ateljeu 212 – rekao je on.

On je kazao da kao što izbore treba bojkotovati, tako će on bojkotovati izbor novog v.d. direktora pozorišta.

– Neću da odam sada svoje metode borbe. Pobuniću se, ne protiv tog čoveka, nego protiv tog principa u slučaju direktora u Ateljeu – objasnio je Stanić.loading...