SRUŠENA BIVŠA AMERIČKA AMBASADA: Posle 60 godina bageri sravnili sa zemljom zdanje u Kneza Miloša (VIDEO)

rušenje američke ambasade
youtube/ screenshot

Bageri su sravnili nekadašnje diplomatsko predstavništvo Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu. Novi stambeno-poslovni kompleks biće završen do 2019. godine.

 

Posle više od šest decenija, zgrada nekadašnje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, koja se nalazila na potezu od Kneza Miloša, Vojvode Milenka sve do Sarajevske ulice, gotovo je u potpunosti srušena.

Bageri su još pre dva meseca počeli pripremu terena koji su u septembru prošle godine kupile izraelske kompanije Yossi Avrahami i Almogim holdings, i najavili gradnju podzemnog parkinga za oko 500 vozila, 220 luksuznih stanova, mini-naselje sa nekoliko podzemnih vinarija i restorana. Za izgradnju čitavog kompleksa u centru grada je angažovana domaća firma, koja će uposliti 250 radnika. Izraelski investitor je arhitektonsko rešenje poverio izraelskim i srpskim stručnjacima. 

Novi stambeno-poslovni kompleks u Kneza Miloša bi trebalo da bude završen do 2019. godine. Investitor je najavio da će se stanovi prodavati i tokom gradnje, ali će se prvi kupci u njih useliti tek po dobijanju upotrebne dozvole i uknjižbe.