ŠTA ĆE BITI SA SAJMOM? “I mi smo bili zatečeni vešću”

U privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu nalaze se 72 pacijenta, od kojih je 56 juče testirano. Kod 53 osobe test je negativan, a oni će tokom dana biti otpušteni kućama. O daljoj sudbini Sajma odlučivaće sutra Krizni štab, kaže za RTS koordinator bolnice na Sajmu potpukovnik dr Veljko Milić.

Beogradski sajam
Wikipedia

Koordinator bolnice na Sajmu potpukovnik dr Veljko Milić rekao je za RTS da će 53 pacijenata koji imaju negativan test na koronavirus biti otpušteni tokom dana. Ostalih dvadesetak pacijenata će biti testirani po dinamici koju postavljju epidemiološka pravila.

O daljoj sudbini Sajma kao kovid bolnice odučivaće Krizni štab na sutrašnjem sastanku, rekao je potpukovnik Milić.

I mi smo bili zatečeni vešću da će Sajam biti zatvoren tokom subote, što svakako ne odgovara istini. Mi još ne znamo šta će se desiti sa Sajmom. Mi radimo u punom kapacitetu kao do sada, imamo planove angažovanje za celu nedelju i postupaćemo u skladu sa odlukom Štaba – istakao je koordinator bolnice na Sajmu.

Prema njegovim rečima, na Sajmu se radi u tri smene od po osam sati, postoje dve podsmene, a na četiri sata se ulazi u punoj opremi.

Radi oko 20 lekara i 30 tehničara. Kroz Sajam je prošlo skoro 500 zdravstvenih radnika i na našu sreću, niko od njih nije bio zaražen i napustio Sajam zbog toga – rekao je potpukovnik dr Milić.

Kaže da se, došavši sa VMA, ekipi zdravstvenih radnika sa Sajma pridružio nešto kasnije u odnosu na ostale.

Svakako da smo se umorili, imamo dovoljno snage da ovaj zadatak izguramo do kraja, mislim i o kolegama koji rade sa mnogo težim pacijentima – napominje koordinator bolnice na Sajmu.