“ŠTA GOD DA ODLUČI – SPREMNI SMO”: Opozicija složna, smatra da Aleksandar Vučić GUBI BEOGRAD, a evo i zbog čega!

Aleksandar Vučić
Beta

Lider Pokreta slobodnih građana, Saša Janković, za "Danas" kaže da je "otvaranje teme o parlamentarnim izborima, samo koji dan pošto je Vučićev lični izbor Ana Brnabić obeležila 100 dana republičke vlade, najbolja potvrda da SNS izbore u glavnom gradu gubi i da su toga svesni, pa pokušavaju da političko težište pomere na drugu stranu".

 

On dodaje i da će “raspisati i referendum za promenu Ustava i izbore za pesmu Evrovizije, sve zajedno, samo da bi jedine izbore koje po zakonu treba da imamo, i koje gubi, obesmislili”.

Toliki je njihov strah od gubitka Beograda, ali im to neće pomoći. Nezaustavljiv proces je pokrenut i on se ne zove unutrašnji dijalog, već osvešćivanje ljudi i otpor diktaturi SNS – tvrdi Janković za “Danas”. (Više o Saši Jankoviću i njegovim stavovima možete saznati KLIKOM OVDE)

Janković smatra da VLAST PROIZVODI KONFLIKT: “Misle da će da smire situaciju, a u stvari su oni ti koji mogu da ZAPALE REGION”

Vučić je za TV Pink rekao da će, ukoliko bude parlamentarnih izbora, oni biti održani zajedno s beogradskim, i to u februaru ili martu naredne godine. Prema njegovim rečima, u SNS, stranci koju vodi, jesu za vanredne parlamentarne izbore, da on lično nije sasvim za to, ali da će se o tome razgovarati unutar stranke i ove nedelje.

Za predsednika DS Dragana Šutanovca najava izbora predstavlja pokušaj skretanja pažnje javnosti sa poruka američke administracije.

 

Tim izjavama oni žele da težište interesovanja javnosti premeste na polje na kome se osećaju najkomfornije, odnosno na vanredne parlamentarne izbore – rekao je Šutanovac za “Danas”.

Kako dalje piše ovaj list, iz Dveri poručuju da Vučić ne prekida sa medijskim manipulacijama u vezi sa svime, pa i u vezi sa izborima.

PREDVIĐANJA PRED IZBORE: SNS može da izgubi Beograd ako opozicija donese OVAKVU ODLUKU!

Spremni smo, šta god da odluči i borićemo se da što pre siđe sa vlasti. Sa aspekta vlasti, nema razloga za izbore, ali ima sa aspekta novog muvanja u v. d. stanju, ucene koalicionih partnera, lošeg rejtinga u Beogradu, a najviše zbog eventualnog dizanja ruku od “vrućeg kolača” – predaje Kosova i Metohije šiptarskim teroristima u ruke – naveli su iz Dveri za “Danas”.

BEOGRAĐANI, NAOŠTRITE BRITKA PERA! Poznat datum održavanja lokalnih IZBORA

 

Čedomir Jovanović, predsednik Liberalno-demokratske partije, za TV Pink je rekao da su izbori u svakoj zemlji, u politici, najozbiljniji posao koji društvo radi.

Koliko smo ozbiljni ako svake dve godine imamo vanredne izbore, a da jedni drugima ne možemo da objasnimo zašto to radimo? Kakav je to argument “zato što opozicija kritikuje vlast”? Svaka opozicija kritikuje vlast, ne očekuju valjda od nas da im aplaudiramo – naveo je on.