ŠTA GORI U CRNOJ GORI? Evo šta se zaista juče dogodilo u Podgorici i zašto se uhapšena dva novinara

Crnogorska policija je saopštila da je netačna informacija da je odjeknula eksplozija u vili Gorica, rezidencijalnom objektu u Podgorici.

Pixabay

Uprava policije Crne Gore navela je na Tviteru da je reč “o manjem elektro kvaru koji je ubrzo saniran”.

– Eksplozije nije bilo, kako prenose pojedini mediji sa ciljem širenja panike – navodi se u tvitu.

Više beogradskih medija prethodno je objavilo da se u vili Gorica dogodila eksplozija.

Predsednik Crne Gore Milo Djukanović i vlada te zemlje koriste tu vilu za prijem gostiju iz inostranstva.

Crnogorska policija privela je novinare Dražena Živkovića (39) i Gojka Raičevića (56) zbog postojanja sumnje da su izvršili krivična dela izazivanje panike i nereda, saopšteno je iz Uprave policije. 

Njih dvojica će biti saslušani danas u 9 sati.

Živković je kao glavni i odgovorni urednik portala “Borba”, kako se sumnja počinio krivično delo na način što je izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vesti u vezi sa dogadjajem u Vila Gorica u Podgorici a bez prethodne provere informacije, navodeno je u sinoćnjem saopštenju.

Raičević je, kao glavni i odgovorni urednik portala “IN4S”, kako se sumnja, izvršio ovo krivično delo na isti način, objavljivanjem iste lažne vesti na portalu “IN4S”, navode iz policije.

Oni su objavili informaciju da je u državnoj Vili Gorica odjeknula eksplozija. Uprava policije je zvanično demantovala tu informaciju navodeći da je reč je o manjem elektro kvaru koji je ubrzo saniran.