Šta je SIN PABLA ESKOBARA poručio i otkrio Srbima?

Pablo Eskobar
Wikipedia

Sin najvećeg svetskog narko-bosa, Huan Pablo Eskobar, izjavio je da njegov otac Pablo Eskobar zvanično nije trgovao ni sa kim iz bivše Jugosvlavije i da je drogom najviše snabdevao zapadna tržišta.

 

Huan Pablo Eskobar je za današnje “Večernje novosti” kazao da ne zna da li je njegov otac bio u kontaktu sa nekim narko-klanom na Balkanu.

Prema njegovim rečima, preko društvenih mreža javljaju mu se mnogi ljudi iz Srbije čiji identitet ne želi da otkrije jer “pokazuju veliko poštovanje prema njegovoj porodici”.

Huan Pablo Eskobar je javnosti poznat zahvaljujući knjizi “Moj otac, Pablo Eskobar”, koja je nedavno objavljena i u Srbiji, i u kojoj je iskreno govorio o životu svog oca, vođe najmoćnijeg narko-kartela svih vremena koji je kontrolisao 80 odsto trgovine kokainom u svetu.

“Knjigom sam želeo da žrtvama mog oca vratim pravo na istinu. Ona je moj početak odštete njima, a ne odbrana ili opravdanje za nasilje mog oca”, kazao je Huan Pablo Eskobar.

Kako je naveo, priča o životu njegovog oca Pabla Eskobara nije romansirana biografija “kralja kokaina” već dokumentovana i istinita priča.

 

“Nismo mi živeli fikciju, već stvaran život”, kazao je Huan Pablo Eskobar i dodao da sirotinja u Kolumbiji i širom sveta pamti njegovog oca kao čoveka koji im je pomagao i dao hiljade besplatnih stanova.

Prema zvaničnoj verziji Pablo Eskobar ubijen je 2. decembra 1993. godine u obračunu sa policijom, ali i dalje nije isključena mogućnost da je izvršio samoubistvo.