ŠTA JE TRAMP RADIO NA BADNJI DAN? Tvitovao, razgovarao o Deda Mrazu, ohrabrivao američke vojnike…

Donald Tramp
BETA

Američki predsednik Donald Tramp bio je vredan na Badnji dan – tvitovao je protiv neprijatelja, ohrabrivao je američke vojnike koji su u inostranstvu, igrao je golf, razgovarao sa decom koju zanima kada će im Deda Mraz doneti poklone, večerao je sa porodicom i prisustvovao ponoćnoj misi, navodi agencija AP.

 

Tramp je započeo dan objavama na društvenoj mreži Tviter protiv medija i zamenika direktora amerikog Federalnog istražnog biroa (FBI) Endrjua Mekejba (Andrew McCabe) koga smatra pristrasnim protivnikom.

Tramp je takođe proveo nekoliko sati igrajući golf u svom privatnom klubu u Palm Biču na Floridi. Nakon toga, predsednik i prva dama SAD su u okviru programa američke vojne komande zadužene za vazdušnu bezbednost u SAD i Kanadi (Norad – North American Aerospace Defense Command), koja svake godine prati putovanje Deda Mraza, razgovarali telefonom sa decom koju je zanimalo kada će Deda Mraz posetiti njihove domove.

Deda Mraz se kreće veoma brzo. Biće u tvojoj kući veoma kasno večeras kada budeš spavao, rekao je Tramp u jednom od telefonskih razgovora.

Tramp je u nedlju zahvalio vojnicima koji su daleko od svojih porodica da bi, kako je naveo, “branili sve porodice, slobodu i ponos” SAD.

Mi smo danas kao i svakoga dana zahvalni na vama i vašim porodicama – poručio je Tramp američkim vojnicima koji Božić po gregorijanskom kalendaru provode u inostranstvu.

Tramp je imao porodičnu večeru na Badnje veče posle čega je prisustvovao ponoćnoj misi u episkopalnoj crkvi u Palm Biču u kojoj se 2005. godine venčao.