ŠTA?! Ministarka pravde doživela NEVIĐENI BLAM u Jutarnjem, ljudi ne veruju da je OVO REKLA I TO DVA PUTA (VIDEO)

Ministarka pravde Maja Popović kazala je jutros, gostujući u Jutarnjem programu na Televiziji Hepi da bi osumnjičeni u istrazi protiv Veljka Belivuka i Marka Miljokvića mogli biti osuđeni na smrtnu kaznu, a zatim to još jednom ponovila kako bi nam odagnala sve sumnje da je u pitanju lapsus. Njena konstatacija ostavila je u šoku čak i voditeljku...

Printscreen

Maja Popović, ministarka pravde, gostovala je jutros na Hepi televiziji što je jedno od njenih prvih gostovanja otkako je sela u jednu od najvažnijih ministarskih fotelja u državi.

Govoreći o slučaju Belivuk, voditeljka ju je pitala o potencijalnim kaznama na koje bi mogli biti osuđeni, iako još nije poznato ni za koja krivična dela bi sve Belivuk i njegova grupa mogli biti optuženi, piše Nova.rs.

Ministarka je rekla da ne bi želela da prejudicira, čime je ispoštovala prvi deo uobičajenih odgovora na ovo pitanje, ali nakon toga je ipak kazala da bi mogli biti osuđeni, ni manje ni više, nego na smrtnu kaznu!

Kako bi odagnala sve sumnje gledalaca da je napravila lapsus, ona je to ponovila još jednom. Ministarka je očigledno smetnula s uma i to da smrtna kazna u Srbiji ne postoji već skoro 20 godina (ukinuta zvanično 2002.).

Zaboravila je ministarka i da je Srbija obavezana međunarodnim konvencijama koje zabranjuju smrtnu kaznu, ali i onaj deo Ustava koji kaže: “Ljudski život je neprikosnoven. U Republici Srbiji nema smrtne kazne“.

Njen odgovor ostavio je zatečenu čak i voditeljku koja je prokomentarisala da za ovo nikada nije čula, a onda je ministarka još jednom rečenicom “zacementirala” svoju izjavu: „Po zakonu jeste moguće“.

Tek nakon što je voditeljka odlučila da promeni temu, ministarka se “ubacila” rekavši da je “napravila kiks” i da je mislila na doživotnu robiju. 

Ova izjava je, očekivano, izazvala veliku pažnju na Tviteru.

ŠOK IZJAVA SNS POSLANIKA: Đuka u dve rečenice UVREDIO SVE ŽENE žrtve nasilja u porodici (FOTO)