ŠTA SE DEŠAVA SA SLUČAJEM “PALMA”? Marinika Tepić odgovorila na pretnje prvog čoveka Jagodine

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić rekla je u “Novom danu” na N1 televiziji da je spremna da odgovara ukoliko nisu tačni navodi o podvođenju maloletnica u Jagodini, ali da je to istina i da ima više svedoka u zemlji i inostranstvu koji to mogu da potvrde. Pored Tepić, gost je trebalo da bude i Igor Jurić, ali je on sinoć otkazao gostovanje zbog poslovnog putovanja.

Marinika Tepić
print screen/youtube.com/Nova stranka

Tepić je istakla da ne bi rizikovala sa jednim iskazom samo jednog svedoka, te da ne sumnja u celu priču oko podvođenja.

Naravno da imam više svedoka. Puno je svedoka, I to ne samo sada nego svih ovih godina. Cela ta priča oko gazdinskog odnosa u Jagodini je upravo kreirala atmosferu da se svi osete kao deo porodice i da je mnogo teže da neko izađe i kaže da je Palma nešto uradio. To privatno zaduživanje grada da vodite studente i učenike na ekskurzije, jednostavno je anesteziralo građane I napravilo zadršku kod građana da kažu da ovo nije u u redu

Potpredsednica SSP rekla je da imaju snimljenog svedoka koji može da kaže kako izgleda razgovor za posao u Jagodini

Ja sve što sam rekla, ja sam citirala. Veliki broj građana mi se stalno obraća. Meni su se obraćale i žrtve koje su sada u inostranstvu, a njima je malo i lakše jer nemaju toliki strah kao neko ko mi se obraća iz Jagodine. Meni je strašno je da je Dragan Marković Palma pokušao u Skupštini da diskredituje svedoka, što je prosto neverovatno. Ako treba ja ću da odgovaram i Dragan Đilas ako treba, ukoliko je ovo laž. A istina je. Postoje svedoci, fotografije, sve. A Dragan Marković se krije iza ženskih suknji I vrši uticaj na svedoke. On je juče u najvišem zakonodavnom telu vršio sudski proces protiv svedoka čime vrši uticaj na sve one koji žele da kažu nešto”, istakla je Tepić.

Ona je dodala da je očekivala od tužiteljke Dolovac da reaguje, barem kao žena.

Očekivala sam da će da će kaže javite se slobodno, ovo je vaša država, hajde da pomognemo istragu. Nestala je Zagorka, izglda da ću ponovo morati da je tražim”, kazala je Tepić.

Slušajući sve svedoke i ljude koji su to videli, jasno je da je ta mreža veoma raširena i da ima osnova za Tužilaštvo za organizovani kriminal”, dodala je Tepić.

Tepić je pročitala delove izkaza svedoka koji je prisustovao pomenutim podvođenjima, čak i na putovanjima po Grčkoj.

Šema je uvek ista. Proslava nečega, uz estradne zvezde poput Cece, Lukasa, Đanija. jer su oni mamac za studente i mlađe ljude. Nakon toga, oko ponoći, na scenu stupaju animir dame. One putuju sa tom delegacijom, neke su iz Jagodine, a među njima neke rade i u javnim preduzećima. Ima ih I iz okolnih sela, a njima koordinišu Palmine sekretarice. One ih zove, određuju koja gde i kome ide. Među najredovnijim gostima je Palmin gradonačelnik Ratko Stevanović. Mesta u samoj u Jagodini u koju dolaze ovi ljudi ima puno, a među aktuelnijima je klub Tigar u kome postoji ljubičasta soba za to”, izjava je svedoka koji je rekao da je reč o školskom primeru elitne prostitucije, a koju je pročitala Tepić.

Ona je dodala da još uvek nije kontaktirana iz Tužilaštva.