ŠTA SE DOGAĐALO U TERAZIJSKOM TUNELU? Sindikat optužio Vesića za zloupotrebu radnika

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" osudio je danas provokacije nad radnicima gradske čistoće u Trezijskom tunelu posle protesta "Jedan od pet miliona", uz ocenu da je za incident "isključivo kriv" zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Beta

– Smatramo da je Vesić najodgovorniji, jer je zloupotrebio radnike JKP Čistoća kako bi se nad njima isprovocirao incident u Terazijskom tunelu i za šta bi se optužila opozicija i građani koji mesecima protestuju protiv aktuelne vlasti – naveli su iz “Sloge”.

Sindikat je pozivao Vesića da se “ne igra sa radnicima komunalnih službi” i da ih ne koristi kao svoj “živi štit i alat za lični obračun sa političkim neistomišljenicima”.

– Umesto što preko svojih partijskih direktora šalje radnike da odmah uklanjaju poruke koje su ostavili nezadovoljni građani, Vesić bi trebao da sačeka malo, da protest prođe, da se demonstranti raziđu, a onda i pročita poruke i razmisli o svemu što je u njima poručeno – poručili su iz Sindikata.

Po završetku protesta u Beogradu, zaposleni u Gradskoj čistoći su počeli da čiste ulice i da skidaju nalepnice iz Terazijskog tunela što je naišlo na negodovanje jednog broja onih koji su došli na protest.

Niko od radnika nije fizički napadnut, već su im prisutni zviždali, a potom oblepili i jedno od vozila komunalaca.