ŠTA SE TO TAMO DEŠAVA?! Trećina preminulih u Srbiji danas je iz OVOG GRADA

Od 15 pacijenata koliko je danas, na nivou cele Srbije preminulo od koronavirusa, petoro je preminulo u Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu. Dr Rade Panić koji u ovoj bolnici radi kao anesteziolog kaže za Nova.rs da ovaj podatak jeste zabrinjavajući, ali da se još uvek ne može tvrditi da je Kraljevo postalo novo žarište.

printscreen/youtube.com/CGTN

Kako je saopšteno iz Opšte bolnice “Studenica” u Kraljevu, tokom protekla 24 časa petoro pacijenata preminulo je od posledica koronavirusa. Ministarstvo zdravlja je, sa druge strane, saopštilo da je u istom periodu, na nivou cele Srbije, od korone preminulo 15 osoba.

Dr Panić kaže za Nova.rs da je on u crvenoj zoni kraljevačke bolnice radio do četvrtka 11. februara, i da tada nije bilo popunjeno odeljenje intenzivne nege.

“Imali smo šest pacijenata koji su bili teški, koji su se dugo lečili od koronavirusa”, kaže dr Panić.

Prema poslednjim podacima, u kraljevačkoj bolnici se trenutno nalazi 34 pacijenta obolela od koronavirusa, dok su u Kraljevu danas registrovana 52 nova slučaja koronavirusa.

Panić kaže da to jeste valika cifra, kao i da to što je pet osoba preminulo u jednom danu jeste zabrinjavajuće, ali da svi podaci zajedno ne ukazuju da je Kraljevo postalo novo žarište.

“Pretpostavljam da se tako podesilo da su pacijenti koji su duže vreme na lečenju preminuli u jednom danu”, kaže doktor.

Dodaje da statistika nekad pokazuje realno stanje a nekad ne, a u ovom slučaju broj novoobolelih i preminulih na nivou Srbije i u Kraljeva nisu u korelaciji.

“Današnja informacija, izolovano gledano, nije značajna za neku dalju projekciju. A kada bi se to ponovilo onda bi svakako bilo za razmatranja, analize i hitno reagovanje”, zaključuje Panić.

NEVEROVATAN SLUČAJ U SMEDEREVU: Zaraženi koronom NIZ OLUK BEŽAO IZ BOLNICE, a to čak i nije sve!