STANARI BLOKA 37 “STALI NA CRTU” INVESTITORU: Dežuraju na gradilištu, JEDAN SNIMAK obišao Srbiju (VIDEO)

Slika u beogradskom Bloku 37 od jutros je nepromenjena, stanari bloka i dalje dežuraju na gradilištu, na kojem je u četvrtak investitor pokušao da nastavi radove na izgradnji poslovnog objekta, pa je došlo do svađe i guranja sa privatnim obezbeđenjem koje je investitor angažovao. Tokom večeri održan je i protest na kojem su nezadovoljni građani poručili da neće odustati sve dok ne dobiju garanciju da će radovi biti obustavljeni do postizanja kompromisnog rešenja.

Printscreen N1

Nekoliko desetina stanara Bloka 37 na Novom Beogradu okupilo se u četvrtak uveče na protestu zbog toga što je investitor prekršio dogovor da neće nastavljati sa radovima dok se ne postigne kompromisno rešenje.

Protest je protekao mirno, a tako je bilo i jutros. Građani dežuraju na smenu, a reporter N1 javio je da nije primetio prisustvo policije.

O tome šta se dešavalo od četvrtka uveče do jutros, za N1 je govorio upravnik jedne od zgrada u Bloku 37 Aleksandar Angelovski.

On kaže da je su svi stanari bloka „u pripravnosti“.

„Od juče posle protesta imali smo naše obezbeđenje, Blok 37 ova poslednja dva dana je u nekoj formi vanrednog stanja, naročito juče kada je došlo do usijanja atmosfere. Koliko vidimo, investitor i dalje pokušava da privatnim obezbeđenjem zaplaši stanare, ali od toga nema ništa“, kazao je Angelovski.

To je, kako kaže, još više podiglo tenzije.

„Da se na silu nešto gradi, to nema rezultata. Pogledajte Bulevar Milutina Milankovića, nigde takav objekat se ne gradi na ovoj strani“, dodaje.

Na pitanje da li su saznali nešto od sinoć do jutros, kaže:

„Jedino smo iz Beogradske hronike saznali da je Vesić izneo podatak da je nas zahtev u Ministarstvu građevinarstva, da je on prihvaćn, da se vodi postupak, neko rešenje je dobijeno, ali ne znamo kakav je sadržaj, nadamo se da će biti povoljno po nas“.

Inače, na terasama zgrada u bloku, stanari su postavili tranparente sa natpisom: „Nećemo da budemo zazidani“ i „Gde si sad Gangula“.

„Ljudi samo pokušavaju da pokažu sta misle. Mi nikog ne ugrožavamo, ne razumem izvođača radova, kad bi neko ispred njegove kuće to radio, da li bi aplaudirao. Ne znam zašto ne prihvate neku od varijanti koje nudi Grad, oni su spremni da vrate investitoru do poslednjeg dinara koji je uložio“, naveo je sagovornik N1.

Najavio je da će građani nastaviti da dežuraju po smenama i da neće odustati.

„Bićemo i danas ovde, u velikom broju… Dežuramo po smenama. I danju i noću bićemo ovde dok se ne nađe rešenje“, rekao je Angelovski.