STANJE STABILNO: ‘U Srbiji NEMA NEPOSREDNE PRETNJE od terorističkih udara’

policija
Petar Marković

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da za građane Srbije u ovom trenutku nema neposredne pretnje od terorističkih udara i da je stanje u zemlji stabilno.

 

– I posle prvih terorističkih udara u Zvorniku i Kumanovu, svega onog što se dešavalo u našem regionu mi smo pojačavali bezbednosne mere da građani Srbije mogu biti maksimalno zaštićeni – rekao je Stefanović za RTS.

On je povodom terorističkih napada u Briselu rekao da će biti sazvana sednica Odbora za koordinaciju službi bezbednosti Srbije, a tokom dana policija je pojačala kontrolu na aerodromu, železničkoj stanici i svim objektima koji mogu biti ugroženi.

BEOGRAD PRUŽA PODRŠKU BRISELU: Pogledajte kako su osvetljeni Most na Adi i Palata Albanija

– Naš posao je da primenimo sve što možemo da pretnju svedemo na minimum, odnosno da odvratimo svako lice koje bi moglo da pokuša da naškodi građanima – rekao je Stefanović.

On je rekao da će na na aerodromima u Beogradu, kao i u Nišu, biti uvedeno više detektora na ulazima kako bi se sprečile eventualne terorističke pretnje, a biće povećano i prisustvo radnika bezbednosti.

POTRAGA ZA TERORISTOM: Policija izdala poternicu za trećim napadačem sa aerodroma (FOTO)

Povodom današneg potpisivanja sporazuma o policijskoj saradnji Srbije i Nemačke, Stefanović je rekao da taj dogovor nije birokratski, i da je nemački ministar Tomas de Mezijer želeo da sporazumi budu operativni i da omoguće saradnju u suzbijanju organizovanog kriminala, kao i borbi protiv terorizma.

– Naravno da je terorizam izuzetno opasan i ne znate koja zemlja može biti sledeća, ali umrežavanjem kontrolom i razmenom informacijama kao i stalnom obukom bezbednosnih snaga, smanjujete te mogućnosti na minimum i štitite svoje građane – rekao je Stefanović.