Stanje u Čačku normalizovano!

Čačak
Screenshot/Facebook video

Stanje u Čačku je dan nakon velikih poplava jutros normalizovano, a nivo reka Čemernica i Zapadna Morava je opao, rekla je načelnica Štaba za vanredne situacije u Čačku Bojana Ikodinović.

 

Ona je agencicji Beta rekla da je nivo reke Čemernice opao i da se ona vratila u svoje korito, dok je nivo Zapadne Morave opao za jedan metar i da više nema opasnosti od izlivanja.

Prema njenim rečima, svi regionalni i putni pravci u Čačku su prohodni, osim puta Čačak – Guča preko Graba, koji još uvek nije prohodan zbog klizišta.

VOZAČI, OPREZ! Bolja prohodnost puteva, opasnost od odona

Ikodinovićeva je dodala da je noćas bilo kritično u Parmencu kod Čačka kada se izlila Zapadna Morava koja je ugrozila više kuća zbog čega je evakusiano četvoro ljudi, ali da je jutros i u tom naselju stanje normalizovano.

Ona je još rekla da očekuje da će u toku dana biti ukinuto vanredno stanje u Čačku.

Izlivanjem reke Čemernice juče je poplavljeno više sela u okolini Čačka, od kojih su najviše bili ugroženi Konjevići i Preljina, odakle je evakuisano oko 420 ljudi.

Zapadna Morava poplavila je sinoć Ovčar Banju i Parmenac, kao i nekoliko prigradskih naselja u Čačku, zbog čega je nekoliko sati bio u prekidu saobraćaj na magistralnom putu Čačak – Požega, a iz Paremenca je evakuisano četvoro ljudi.