STARA PAZOVA ZAVIJENA U CRNO: Misteriozna smrt tinejdžerke ŠOKIRALA selo – tragedija počela još njenim rođenjem?

Policija ispituje smrt srednjoškolke J. D. iz sela kod Stare Pazove, a čekaju se toksikološki nalazi koji će razjasniti od čega je tinejdžerka tačno preminula

Hronika
Dnevno.rs

Srednjoškolka J. D. (17) iz jednog sela kod Stare Pazove preminula je dva dana nakon svog rođendana u porodičnoj kući, a policija istražuje smrt devojčice.

Kako mediji nezvanično saznaju, devojčica se u petak ujutro požalila na bolove u stomaku, a ubrzo je potom i preminula.

– Lekar je došao kod devojčice u kuću po pozivu, a ona se žalila na bolove. Ubrzo je preminula, pa je lekar po službenoj dužnosti o tome obavestio policiju i Hitnu pomoć – priča izvor iz istrage.

Obdukcija

Obdukcija je pokazala da devojčica na sebi nema tragove nasilja, te se isključuje mogućnost da je ubijena. Iako je isključena mogućnost krivičnog dela, i dalje je misterija kako je umrla, pa je zbog toga i naložen toksikološki nalaz kako bi se sa sigurnošću utvrdio uzrok smrti. Moguće je da je umrla prirodnom smrću, ali treba proveriti da nije slučajno popila nekakve lekove ili druge opasne supstance – objašnjava izvor upućen u istragu.

Žitelji mesta, međutim, kažu da se po selu ispredaju razne priče, pa i da postoji teorija da je devojčica digla ruku na sebe.

U petak oko šest sati ujutro čuli smo sirene policije i Hitnu pomoći, ali nismo znali šta se dešava. Mislili smo da je devojčicinoj baki pozlilo i da je preminula. Međutim, kasnije smo čuli da je J. D. umrla, a kako se priča po selu, navodno je naudila sebi – kažu meštani ovog sela.

Drama

Prema rečima našeg sagovornika, ispred porodične kuće bila je prava drama. – Iz kuće se čula kuknjava, došli su i forenzičari. Posle su svi pričali da je popila lekove, da nisu uspeli da joj isperu želudac i da je umrla – navodi naš sagovornik.

U potpunom smo šoku, dete je dva dana pre toga, 16. marta, proslavilo rođendan. Ne znamo šta bi je navelo da uradi nešto nažao sebi – pričaju komšije.

Kako objašnjavaju, J. D. je imala lepo detinjstvo, ali je porodica u prošlosti imala probleme.

Porođaj u tajnosti

– Sve se to dešavalo baš kada je ona rođena. Njena majka nikome nije rekla da je trudna, pošto je bila veoma mlada, pa se porodila u kući u kupatilu. Navodno, baka J. D., da bi sakrila sramotu, odlučila je da se reši deteta – prepričavaju meštani u dahu porodičnu dramu:

Navodno je tada uzela dete, stavila ga u plastičnu kesu i okačila za drvo. Htela je da se reši deteta i sakrije ćerkin porođaj. Neko je pronašao bebu okačenu o drvo i prijavio to policiji. U selu je ispao veliki haos, policija i lekari Hitne pomoći su tragali od kuće do kuće za porodiljom. Kada su došli do ove porodice, baka J. D. je uporno ponavljala da oni u kući nemaju takvu ženu. Nesrećna devojčica je, tvrde komšije, jedva preživela.

Stvari su se na kraju nekako sredile, dete je srećno odrastalo. Plašimo se da je možda neko od dece ispričao tu priču J. D. da je povredi i da je to uzrok ove nezapamćene tragedije – kažu meštani.

Druga smrt

Pre godinu i po dana umro deda

Kako tvrde meštani, ovo je druga tragedija koja je zadesila devojčicinu porodicu.

Njoj je pre godinu i po dana preminuo deda, koji joj je bio kao otac. Ma katastrofa, ostadoše majka i baba u kući. Njena mama je ćerku uvek gledala kao zlato, pošto je bila jedinica – pričaju komšije.

Dobar đak

Majka je bila ponosna na nju

Preminula devojčica je išla u srednju školu u Staroj Pazovi i bila je, prema rečima komšija, dobar đak.

Divno dete, njena majka je uvek bila ponosna na nju. Rekla je da je upisala školu u Pazovi kako bi joj bilo bliže, da ne mora dugo da putuje. Družila se s decom iz kraja i nikada s njom nije bilo problema. Takođe, nismo ni čuli da su se oni svađali ili da su kući imali probleme. Ako su ih i imali, to je onda bilo u njihova četri zida – kažu sagovornici.