Starletu ubio rođeni brat zbog “kaljanja porodične časti”

kandil baloč
printscreen/youtube

Pakistansku zvezdu društvenih mreža Kandil Baloč ubio je njen brat zbog kaljanja porodične časti, prenosi BBC, pozivajući se na policiju.

 

Kako se navodi, ona je nedavno izazvala buru u Pakistanu postavljajući na društvene mreže kontroverzne slike među kojima je jedna sa muslimanskim sveštenikom.

Policija navodi da je 26-godišnja Baloč zadavljena, a AFP javlja da je brat uhapšen.

BBC piše da su ubistva žena zbog „kaljanja porodične časti“ česta u Pakistanu.

Kako se navodi, ona je postala poznata „postavljajući smele fotografije, video snimke i komentare“.

Njeni roditelji izjavili su za „Ekspres tribjun“ da je zadavljena na smrt u petak uveče nakon svađe sa bratom, kao i da telo nije otkriveno do subote ujutru. Roditelji su potom privedeni.

Iz policije takođe ističu da je 26-godišnja zvezda društvenih mreža prešla iz Karačija u Pundžab zbog pretnji.

„Brat joj je tražio da prestane sa manekenstvom“, piše „Tribjun“ pozivajući se na izvor iz porodice. Brat je, kako navode, bio uznemiren zbog kontroverznih slika i pretio joj je i ranije.

Postala je zvezda u Pakistanu kada je 2014. na društvene mreže okačila snimak na kojem pozira ispred kamere i pita „kako izgledam“, a snimak je ubrzo postao viralan.

U nedavnom intervjuu žestoko su je kritikovali članovi pakistanskog patrijarhalnog društva, a iako su je mnogi mladi videli kao zvezdu i hvalili njene liberalne stavove često je onlajn dobijala pretnje.loading...