STATISTIKA IZNENADILA: Od početka epidemije najviše zaraženih je u OVOJ STAROSNOJ GRUPI

U Srbiji je prema poslednjem preseku potvrđeno 2.282 novih slučajeva zaraze koronavirusom među 12.947 testiranih uzoraka, dok je posledicama bolesti podleglo još 10 pacijenata.

Printscreen

Situacija je izuzetno nepovoljna i nestabilna, a to što je u nekim drugim zemljama lošije, ne sme da nas teši, upozoravaju epidemiolozi.

“Narednih 10 dana nemojte pravite kontakte koje ne morate, nosite masku, perite ruke, najviše ćete tako pomoći zdravstvenom sistemu, radnicima i svima koji se bore”, poručio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar za RTS.

Članica Kriznog štaba dr Darija Kisić rekla je da je na sednici Kriznog štaba odlučeno da se broj osoba koje mogu da se okupljaju u otvorenom i zatvorenom prostoru smanji sa 30 na pet.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je za RTS da se ta mera odnosi na mesta na kojima ne može da se obezbedi distanca od dva metra.

Osnovci i srednjoškolci će imati “mini raspust” – 11, 12. i 13. novembra, što je bilo predviđeno samo za učenike osnovnih škola.

Od početka epidemije najviše zaraženih je u starosnoj grupi od 30 do 39 godina, odnosno 20 odsto od ukupnog broja inficiranih, što znači da je svaka peta osobe kod koje potvrđen virus pripada toj starosnoj grupi.

Darija Kisić apelovala je ponovo na sve koji proslavljaju krsne slave u narednom periodu da vode računa i smanje mogućnost prenošenja virusa.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić rekao je da je u parlament stigao Predlog za izmenu i dopunu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i da će ga poslanici razmatrati sledeće nedelje.loading...